Reacties op voorstellingen, workshops en lessenseries van ZieZus

Reacties op voorstellingen, workshops en lessenseries van ZieZus

Lees reacties op onze kindervoorstellingen, lessenseries, workshops en voorstellingen voor volwassenen.

Door de jaren heen hebben we van veel opdrachtgevers, zoals scholen, bibliotheken, stichtingen en bedrijven, reacties gekregen op onze voorstellingen, lessen en workshops. Op deze pagina een verzameling van reacties. Onderop een overzicht per voorstelling of activiteit. Veel leesplezier.

Beste Hannah, Gisteren speelde je met mijn kleutergroep een werkelijk fenomenale voorstelling over ons huidige thema ” naar de schoenenwinkel” . Het lukte mij na afloop niet vanwege andere werkzaamheden jou nog te spreken en te bedanken. Dat doe in graag via dit bericht alsnog: Wat een veelzijdige, multitaskende, professional ben jij. Het spelen door leerkrachten en het realiseren van een rijk spelaanbod is tot mijn grote verdriet en frustratie binnen het huidige kleuteronderwijs zo goed als verdwenen. Ik ga er al jaaaaren voor dit te behouden. En wat fijn dat ik ook mocht meespelen. Ik kan er weer even tegen, veel dank. Jullie site heb ik bekeken: prachtig! Mijn voornemen is het voor elkaar te krijgen bij mijn directie Ziezus onze Augustinusschool (en wellicht andere scholen binnen mijn bestuur de ASKO) vaker te kunnen booken. Hoop tot ziens en veel succes met jullie belangrijke werk. Groetjes,
Mirjam ter Veer van Augustinusschool Landsmeer

Al anderhalf jaar werken we als school met veel plezier samen met de bevlogen theaterdocenten Hannah en Marianne. Het is mooi om te zien dat de kinderen door de effectieve samenwerking en de goed voorbereide lessen zowel in hun taalontwikkeling als op sociaal-emotioneel gebied vooruit gaan. De kinderen komen door de lessen echt in hun eigen kracht te staan. De kinderen gaan elke week met veel plezier en enthousiasme naar de theaterlessen van Hannah en Marianne toe.
Margot
Victorschool Noordwijkerhout

Hallo Hannah,
Ook wij hebben weer enorm genoten van jullie optreden. En met ons de clienten en begeleiders, we hebben zoveel positieve reacties gehad.
Wat mij persoonlijk heel erg aanspreekt is de persoonlijke manier waarop jullie mensen benaderen en betrekken bij jullie spel en dat er ruimte is voor de clienten om mee te doen, en ze voelen zich daar zo goed bij. Dat is duidelijk zichtbaar en heel mooi.
Een van de vrijwilligers gaf later aan dat ze emotioneel werd van de vertolking van Nicole, omdat het zo’n mooi momentje was en jullie haar ook haar moment gaven.
Echt weer ontzettend leuk.
Tot oktober.
Groetjes, ook namens Nel
Monique
Ouderenadviseur ASVZ

Hai Irene,
Hartelijk dank voor de kinderboekenweek voorstellingen [2023] op onze school.
Van alle drie de voorstellingen heb ik veel positieve feedback gekregen en bewondering voor jullie improvisatietalent en humor!
Vast nog tot ziens een volgende keer.
Hartelijke groet,
Kiki
leerkracht en ICC Brede School Kors Breijer

Beste Hannah,
Wat was het weer een feest gisteren! Nogmaals dank voor de mooie kerstvoorstellingen. De reacties van de kinderen waren heel positief. Ze hebben het geweldig gevonden. Van groep 1 tot en met groep 8.
Voor straks fijne dagen en alvast een heel goed en gezond 2023 toegewenst!
Met groet,
Karin
Directeur ABBS de Zuiderzee

Dit is echt kindertheater, zo leuk dat de kinderen mee mochten doen! Knap dat jullie zo goed op de kinderen inspelen en improviseren. Mooi gezongen, goed gespeeld. Kortom voor herhaling vatbaar en een aanrader voor andere scholen!
Gera
CNS Koningin Beatrix

In begin februari ’23 hebben we de voorstelling met het thema: vriendschap met onze hele school gezien. In 2 groepen  (onderbouw en bovenbouw) Wat hebben de kinderen hiervan genoten!!
Het was een interactieve voorstelling met veel zang en dans en alles werd ter plekke bedacht. Elke voorstelling is dan ook anders en de kinderen werden er de hele voorstelling bij betrokken en mochten ook op het podium hun bijdrage hieraan leveren. Dit door fysiek mee te doen bij het spel. Een genot om de reacties van de kinderen te zien en ook de leerkrachten hebben genoten van het spektakel. Met weinig middelen zo n stuk neerzetten is een echte kunst.
Wat een enthousiaste groep spelers en muzikanten en wat knap om telkens ter plekke je lied of tekst te maken en dit dan uit te voeren.
Een echte aanrader voor groot en klein!!!
Sylvia, BS de Grote Lier in Molenhoek

Wat een ontzettend leuke voorstelling hebben we hier vorige week gezien op de Vondel. Creatief, interactief en vol humor voor jong en oud. Hannah weet ieder kind een plaatsje in de zon te geven en geen reactie is te gek of ze geeft er een leuke draai aan. De voorstelling is heel erg aan te bevelen en ook het boek met de mooie plaatjes is goed te gebruiken in in ieder geval onze kleutergroepen. Dankjewel, Hannah, namens alle kinderen en juffen uit de honden-,beren-, giraffen en natuurlijk uilengroep.
Aleida
Obs Joost van den Vondel Amersfoort

Hallo Hannah
De voorstelling TAARTJES ETEN IS OOK BEWEGEN was erg leuk en vooral het interactieve gebeuren sloeg aan bij de kinderen.De muziek van Christoff gaf een extra dimensie aan het geheel. Ik zal binnenkort nog wat foto’s opsturen.
Groeten,
Selma
Bibliotheek Den Haag (Ypenburg)

Hoi Hannah,
Bij deze de reactie van FlevoMeer Bibliotheek Lelystad op jouw voorleesvoorstelling:
Groot en klein heeft genoten van het grappige en ontroerend verhaal van prinses Pia, hoofdpersonage in het nieuwe prentenboek van Hannah Borst met de titel: Ik wil zingen”. Het verhaal is leerzaam omdat Hannah de kinderen laat zien dat je moet doen waar je zin in hebt en waar je goed in bent! Worden wie je bent ook al hebben anderen daar bedenkingen bij.
Alle kinderen worden enthousiast als ze merken dat, na het lezen van het boek, het verhaal samen wordt nagespeeld in prachtige kostuumonderdelen. De meisjes willen allemaal graag een keer prinses Pia zijn geweest. Mooi decor en een enthousiaste voorstelling waarbij alle kinderen worden betrokken.
Met vriendelijke groet,
Trijntje, medewerker informatie & advies
Bibliotheek Lelystad

Beste Hannah,
Wat een fantastische morgen hebben we gehad! DANK!
Dit heb ik op Facebook gezet: Wat een feest vandaag op De Burcht! Juf Nanny Noordam gaat (bijna) met pensioen. Vandaag trakteerde ze alle kinderen van De Burcht op een prachtige voorstelling van MARANZA! Een feest van kleuren, liedjes en improvisatie! Wat hebben de kinderen én juf Nanny er van genoten.
Ik stuur je via Wetransfer de foto’s door die ik heb gemaakt. Leuk hoor!
Met vriendelijke groet,
Paul
Directeur C.B.S. De Burcht

Wat een fijne samenwerking hebben wij met de dames van ZieZus.
Ze hebben aan een half woord genoeg en helpen ons mee om kinderen door spel een grote sprong voorwaarts te laten maken.
De meiden van ZieZus laten de kinderen de woorden beleven, voelen en ervaren. Een echte aanrader!
Patty
ABBS De Zuiderzee Amsterdam

Hannah en Irene hebben met de voorstelling ‘Lezen is leuk’ alle leerlingen van ‘de Twiner’ laten zien hoe leuk lezen kan zijn. Alle drie voorstellingen (onder- midden-en bovenbouw) waren elk op eigen niveau leerzaam, vermakelijk, vol met humor, soms spannend en super interactief. De kinderen, ouders en leerkrachten mochten meespelen op het podium en samen inhoud geven aan de voorstelling. Het was een prachtige aanloop naar de Kinderboekenweek. Alleen maar lovende reacties na afloop van de leerlingen, het team van de Twiner en van de ouders die ook bij de voorstelling aanwezig waren. Zeker voor herhaling vatbaar!
Bedankt!!!
Hilda
SWS de Twiner, Sint Jacobiparochie

Het was super [voorstelling Piet op Pad 2022], mooie opkomst en alleen maar blije gezichten bij zowel de kinderen als de ouders! Je kan aan alles merken dat jullie een professioneel theater zijn, we hebben genoten! Onze dank is groot, wie weet tot een volgende keer!
Rowenna, Bibliotheek Emmeloord

Goedemorgen toppers,
Wat was het geweldig gisteren! De kinderen ( en ook de juffen) vonden het fantastisch. Wat mij betreft doen we dit als het kan vaker! Bedankt.
Groetjes,
Denise
Nicolaasschool Rotterdam

Beste Hannah,
Naar aanleiding van jullie optreden op onze school kunnen wij alleen maar positieve reacties uitspreken.
De voorstelling was super leuk vooral doordat jullie inspeelden op de feestelijke dag van Anneke. Jullie wisten de spanning er goed in te houden door de kinderen in het verhaal te betrekken en zelf mee te laten denken om het verhaal voort te zetten.
Hierdoor is de interactie van de leerlingen als heel positief ervaren.
De lengte van jullie voorstelling was precies genoeg, met name bij de kleuters. Zij bleven tot het laatst toe zeer geïnteresseerd.
Al met al zeer positieve reacties van zowel leerlingen als leerkrachten.
Wij kunnen alleen maar zeggen: GA ZO DOOR.
Met vriendelijke groet,
Basisschool Vinkenbos
Ineke, Directeur

Hallo Hannah,
Het ‘mag’ eigenlijk niet meer (van wie vraag ik me altijd af…) maar alsnog de beste wensen voor het nieuwe jaar!
Ik vond het ook echt een ontzettend leuke voorstelling!
Veel leuke, vermakelijke en ontroerende momenten.
Ik vind het knap hoe jullie het ter plekke allemaal zo weten neer te zetten.
Ontzettend leuk ook dat juist Mi Fung (de oliebollen verkoopster) en Irma op het podium kwamen en zo’n uitgebreide rol kregen.
Irma is een natuurtalent als het op acteren aan komt, fantastisch om te zien hoe zij direct en zonder enige gene in haar rol duikt.
Maar uiteraard waren de andere rollen ook goed bedacht en vooral goed uitgevoerd!
Kortom, niets dan lof 🙂
De mensen die ik heb gesproken waren ook enthousiast. “Een leuk stuk en mooi om te zien hoe jullie het zo toegankelijk weten te maken voor deze doelgroep”
“leuk om mee te doen *giechel giechel*” (Mi Fung) “ik had wel meer willen doen” (het potlood) En zo nog wat meer enthousiaste opmerkingen van de ondervraagden en spontane reacties. Dus absoluut weer voor herhaling vatbaar, ook van onze kant!!
Ik ga de foto’s voor je op cd laten zetten, dat doet de afdeling ICT voor ons. Dus je krijgt deze opgestuurd per post zodra ik hem in handen heb.
Hartelijke groeten aan je mede Ziezussen 😉 en tot binnenkort!
Groetjes,
Ilse
Afdeling Vrijetijdsbesteding
Prinsenstichting

Tijdens onze 2 daagse conferentie hadden we ook de keus om aan een workshop “theatersport” mee te doen.
Naast de meer serieuzere onderwerpen van deze dagen was dit een leuke ontspannen manier om in een groep van 14 mensen op een ander manier bezig te zijn.
Er was maar een enkeling bekend met improvisatietheater maar…
Hannah stelde ons vanaf het begin gerust en bouwde de spelvormen zo geleidelijk op dat na een half uur iedereen van de groep al genoeg vertrouwen had om zelf met een aantal spelvormen aan de gang te gaan.
Het leuke daarbij was ook dat Hannah steeds weer de link legde naar onze eigen onderwijspraktijk en hoe je deze spelvormen ook voor je eigen leerlingen kon gebruiken.
We hebben erg veel plezier gehad, veel gelachen en met een hele andere kant van collega’s kennis gemaakt.
Na afloop waren er alleen maar enthousiaste reacties!
Kortom een echte aanrader om ZieZus in te huren als je op zoek bent naar een meer dan sprankelende workshop.
April 2013
AED Leiden
Monique

Ik vond Nieuwsgierige Lotje een leuke voorstelling met muziek en veel (inter)actie. leuk om te zien hoe Hannah van het ene karakter in het andere veranderd en de aandacht van de kinderen tot de laatste minuut vasthoudt.
Wilma
Bibliotheek Zeewolde

ZieZus heeft het afgelopen jaar verschillende voorstellingen gespeeld voor de bibliotheken van Dronten, Swifterbant en Biddinghuizen. Hip Hop History was ontzettend grappig maar ook nog heel educatief (kinderen krijgen een beeld van enkele historische feiten). Prima voor de bovenbouw basisonderwijs. Ik heb er zelf ook ontzettend van genoten en van geleerd. (Die Zonnekoning……..!!). De voorstelling was van begin tot eind boeiend en humoristisch. Ik vind het slim dat de spelers de kinderen mee laten doen. Zo blijven ze goed bij het thema. Ik vond het leuk dat de kinderen uit het publiek zich konden identificeren met de hoofdpersoon Kim. Een meisje van deze tijd. Dus herkenbaar voor ze. Het gedeelte van Anne Frank is best confronterend maar erg goed. Al met al: boven verwachting en zeer de moeite waard!
Gineke, Openbare Bibliotheek Dronten

ZieZus bij Voorleeswedstrijden FlevoMeer Bibliotheek. Bij de Voorleeswedstrijden voor de groepen 7 en 8 van het basisonderwijs was ZieZus te gast voor de presentatie en de voorstelling. Met een persoonlijke introductie werden de zenuwachtige voorlezers op hun gemak gesteld en aangemoedigd. Het improvisatietheater ‘Lezen is Leuk’ was ook echt leuk! Kinderen deden spontaan mee en zo kwam een verhaal tot leven.FlevoMeer Bibliotheek kijkt terug op zeer geslaagde Voorleeswedstrijden. Met dank aan Irene van der Aart en Hannah Borst!
Gineke
Flevomeer Bibliotheek

Hallo ZieZus meiden,
De geheimzinnige schatkaart sloot geweldig aan bij het thema van de Kinderboekenweek 2007(‘Geheim’). De voorstelling vonden wij heel begrijpelijk, interactief en niet te lang. Afwisselend met liedjes etc. Naar ons idee was het helemaal tpo!. Onze dramadocente vond dit ook en is er in haar lessen nog mee verder gegaan. De kleurplaat van de voorstelling achteraf was ook helemaal super!!!!!!!!!!!!
Als jullie ooit een try out wille spelen zijn jullie van harte welkom. Groeten van ons allemaal,
Ans
Openwijkschool Wolfskuil, Nijmegen

Vandaag hebben de leerlingen van de groepen 1 t/m 3 genoten van de voorstelling PIET OP PAD van ZieZus. Aan de hand van wat de leerlingen vertelden werd er geïmproviseerd. Ook sommige leerlingen en leerkrachten werden onderdeel van het stuk. Er werd vol enthousiasme gezongen en geacteerd.
Wat een heerlijke voorstelling!!!
Met vriendelijke groet,
Ans
Brede School Kors Breijer

Beste Hannah,
Bedankt voor je leuke voorstelling! Wij, maar vooral de kinderen hebben enorm genoten! We vonden dat je het ontzettend goed hebt gedaan. De voorstelling was interactief en je was duidelijk naar de kinderen toe.
Nogmaals hartelijk dank en wie weet tot een volgende keer!
Groeten,
Marzia
Jeugdwerker & stagecoördinator De Mussen, Den Haag

De voorstelling Poepende Piraten van ZieZus is een verhaal dat heel dicht bij de belevingswereld van jonge kinderen ligt. De voorstelling is interactief, de kinderen worden betrokken bij het verhaal. Ze mogen Vera en haar tante verschillende keren helpen met het bedenken van oplossingen. Een aantal kinderen mogen zelfs even in het verhaal meespelen! In het verhaal leren de kinderen ook een eenvoudig swingend lied met een bijbehorend dansje. Dit alles maakt dat onze kinderen volop genoten hebben van de voorstelling en nog dagen erna vol waren van het verhaal en het lied! Het is leuk dat wij ook de tekst en de muziek van het lied hebben gekregen. Zo kunnen wij het in de klas nog eens oefenen.
Esther, leerkracht groep 1/2 van de Pieter Jelles Troelstraschool in Amsterdam 

Hallo hannah en Jelke,
Ik heb alleen maar positiefs gehoord over jullie voorstelling weer. En zo leuk aansluitend op ons projectthema en bij onze liedjes. Een verlegen meisje dat nieuws altijd eng vindt, ze begon aan mijn arm hangend tegen mij aan gekropen, speelde uiteindelijk mee en ze wilde zelfs nog een keer aan de beurt komen.
Bedankt voor de super leuke voorstelling en tot de volgende keer.
Groetjes,
Arianna 
Leerkracht groep 1 van de 8e Montessorischool Amsterdam)

Wij en de leerlingen hebben ontzettend genoten van de voorstelling!
Het was feest, want onze directeur zat 40 jaar in het onderwijs. Heel erg tof hoe jullie daar op in speelden.
Het was een verhaal vol verassing, interactie en improvisatie.
We hebben geboeid en met volle interesse genoten en geluisterd!
Inke

Hannah en Esther van ZieZus! Jullie hebben het helemaal gemaakt in Warnsveld en omstreken! Mij werd op het hart gedrukt jullie nog even te vertellen dat de kinderen en leerkrachten ontzettend genoten hebben van de voorstelling Poepende Piraten. Een schot in de roos en zeker voor herhaling vatbaar! Wellicht de volgende themadag?
Marjolein, Adriaan van den Ende School in Warnsveld

Al enkele jaren verzorgen Irene en Hannah de presentatie tijdens de provinciale finales van de Nationale Voorleeswedstrijd in Noord- en Zuid-Holland.
Professioneel en op een humoristisch wijze weten de dames deze spannende wedstrijd van A tot Z te presenteren.
Tijdens het juryberaad improviseren zij een entr’act samen de kinderen. Input zijn zinnen uit de voorgelezen boeken en uitspraken van de voorlezers.
De voorstelling is interactief, de kleine spelers en het publiek denken mee.
Dit zorgt voor veel hilariteit!
De spanning voor de uitslag is op dat moment even verdwenen.
Gertruud, ProBiblio

Dames,
Zoals ik vanmiddag zei: we hebben een hit!
De voorstelling was: GEWELDIG!
Ik had niet anders verwacht, want ik voelde jullie geweldige energie al in onze gesprekken vooraf!
Ik heb jullie helaas gemist op het eind en heb dus geen dankjewel en tot ziens kunnen zeggen. Bij deze!
Heb een goed weekend allemaal!
Kathleen
Projectmanager Maatschappelijke Betrokkenheid (ING)

De klanten gaven ons een 9,5 voor het feestje afgelopen zondag 13 oktober in LRC , mede dankzij jullie inzet en/of performance!
Bedankt!
Goed gedaan!
HArtelijke groet,
Carolien
Bibliotheek Utrecht

Het Verdwijnboek is een sprankelende creatieve voorstelling waar de kinderen helemaal in op gingen. Sommige kinderen zaten sprakeloos te kijken terwijl anderen stonden te popelen om ook mee te doen. Ook ouders zaten zichtbaar te genieten van hetgeen zich op het toneel afspeelde.
Groetjes en tot ziens/horen.
Mirjam
Bibliotheek Breda Noord

Hoi Hannah,
Complimenten van St. Jozefschool Tegelen voor de kinderboekenweekvoorstelling die jullie hebben gespeeld. Ze vonden de communicatie heel prettig (wisten precies waar ze aan toe waren) en daarnaast allemaal positieve geluiden van andere leerkrachten ontvangen over de voorstelling. Top dus!
Chantal
Cultuurpad

Hoi Hannah en Irene,
De leerkrachten waren laaiend enthousiast over jullie voorstelling!
De complimenten bleven binnenstromen:
over jullie goede pedagogische aanpak, het inspelen op wat de kinderen aandragen, jullie creativiteit en muzikaliteit, etc., etc. ?
Volgend jaar weer zeiden ze .. dus dat komt wel goed.
Trouwens ook hele enthousiaste reacties van de kinderen. Ze klonken heel inlevend toen ze erover vertelden. Zo fijn dat kinderen mee mogen spelen.
Ook heel grappig om te horen dat sommige kinderen een ‘huis’ of een ‘stofzuiger’ speelden.
Het filmpje dat jullie hebben gemaakt van de voorstelling mag online!
We willen het ook op onze eigen website zetten. Is dat goed?
Hebben jullie trouwens een mooie doorzichtig rode fluit laten liggen?
Enorm bedankt weer.
En een hele fijne herfstvakantie gewenst!
Groetjes,
Juul
Nicolaasschool Rotterdam

Hannah en Jelke, dank jullie wel!!!! Het was een prachtige dag en de vrolijkheid in het Joods Historisch Kindermuseum werd al duidelijk du moment dat Prins Willem-Alexander in de woonkamer kwam. Dat lied was leuk! En de prins straalde. Zo leuk dat ie meedeed. Dat was in alle kamers zo. Fijn dat de kinderen die jullie hadden ook zo lekker enthousiast waren. Heel erg veel dank voor vandaag, ik weet dat we veel vroegen aan een improviserend gezelschap!Thnxxx!
Petra
Hoofd Educatie van het Joods Historisch Museum

Hoi Hannah,
We waren heel blij dat jullie er waren, en dat de kinderen zo enthousiast meededen.Al met al een leuke middag!
Tips hebben we niet. Het was gewoon MEER dan prima!Ik zal jullie, waar ik ook ben, van harte aanbevelen!Heel erg bedankt voor jullie aanwezigheid in de bieb.
Hoop dat jullie nog een leuke avond in Ouddorp hebben gehad?
Groeten en tot ziens tijdens de Kinderboekenweek.
Gerdie
Regiomanager Bibliotheek Zuid-Hollandse Delta

Dag Hannah & Jelke,
We waren erg enthousiast over de voorstelling. De kinderen hebben genoten . Knap hoe jullie inspelen op de reacties van kinderen en hoe jullie de kinderen benaderen.
Ik heb jullie helaas niet meer persoonlijk de hand kunnen schudden. Maar nogmaals bedankt voor de voorstelling die perfect aansloot bij ons project ‘vriendschap & respect’.
Groetjes Lucienne
Heijenoordschool Arnhem

Hoi Hannah,
Het was een goede voorstelling, een leuke duik in de geschiedenis, leuke interactie.
De kinderen ( en de aanwezige ouders) én wijzelf van stichting De Drie Linden hebben genoten! Een mooie afsluiting van kinderboekenweek 2020.
Namens ons allen nogmaals bedankt en wie weet tot nog eens.
Andrea, Stichting De Drie Linden.

Beste Hannah,
De hele Heldringschool, leerlingen én leerkrachten hebben enorm genoten van jullie voorstelling.
Iedereen was erg enthousiast, iedereen vol lof en er is nog lang over nagepraat in positieve zin!
helaas is er niet veel tot geen tijd om uitgebreidere reacties te geven, maar wees er van overtuigd dat de voorstelling in alle opzichten zeeer geslaagd was.
Namens allemaal : bedankt.
Groeten, Elly
Heldringschool (Speciaal Onderwijs) Rotterdam

Zoek je een spetterende voorstelling voor je kerst/eindejaarsviering op school, ben je bij Ziezus aan het juiste adres! Wij zochten een kersvoorstelling die bij onze school paste en dat is meer dan gelukt! Wij wilden humor, improvisatie en zeker geen saai en voorstelbaar stuk. Dit hebben we zeker gevonden bij ZieZus! De kinderen waren van begin tot eind geboeid en werden in grote mate betrokken bij de totstandkoming van het verhaal. Sterker: zij bepaalden het verhaal! Prachtig om te zien dat alle kinderen, jong en oud, genoten van de voorstelling. Ook de aanwezige leerkrachten en ouders werden meegesleept in de voorstelling en werden soms streng aangekeken door de kinderen omdat ze te hard lachten….Aanrader dus!!
Esther
OBS de Brandaris

Op 23-11-2019 hadden wij de voorstelling piet op pad.
Wat was dit leuk.
Samen met alle kinderen en ouders ontstond er een leuk verhaal.
Iedereen was dol enthousiast en benieuwd hoe het verhaal zou aflopen.
Ook Sinterklaas werd betrokken in het spel.
Al met al een geslaagde middag met een hele leuke voorstelling.
Vrienden van Sinterklaas Benningbroek Sijbekarspel

Beste Hannah en Irene,
De kleuters en juffen van de Ireneschool in Krimpen aan de Lek hebben genoten van jullie voorstelling “Een huis voor Harry”. Bij binnenkomst van de kinderen in de zaal werd er gelijk al sfeer gecreeerd met prachtige door jullie zelf gespeelde muziek. De makkelijk mee te zingen melodieën maakten dat de kinderen al snel mee konden zingen. Goed doordachte interacties met het publiek waardoor de aandacht vastgehouden werd. Aanstekelijk spel met eenvoudige attributen die de fantasie stimuleren. Kortom een top voorstelling. Bedankt!
Marjolein
Prinses Ireneschool Krimpen aan de Lek

Hoi Hannah.
We hebben alleen maar positieve reacties ontvangen van leerkrachten en kinderen. Heel erg leuk! Wat mij opviel wat dat zowel de kleuters als de oudste kinderen geboeid zaten te kijken, daar hebben jullie goed op afgestemd door de pakkende muziek sloot het op alle niveaus goed aan. Daarbij komt dat jullie ook echt contact hadden met de kinderen en niet ‘over ze heen’ speelden. De kinderen die mee mochten doen straalden van trots en ook de anderen voelden zich daardoor erg betrokken.
Al met al dus ontzettend positief ontvangen en ik weet echt geen minpunten/verbeterpunten te noemen. Voor onze eigen leerkrachten heb ik wel het punt dat ze soms best iets eerder mogen ingrijpen als een kind voor de zoveelste keer het podium op kruipt, maar gelukkig konden jullie daar goed mee omgaan.
Nogmaals dankjewel, groetjes en wellicht tot volgend jaar!
Bo
SBO Lichtenbeek Arnhem

Hoi Hannah,
Wij wilden nog even laten weten dat de kinderen en wij (pedagogisch medewerkers) hebben genoten van jullie voorstelling.
Het was heel erg leuk om te zien hoe de kinderen bij de voorstelling betrokken werden.
De kinderen werden goed op hun gemak gesteld door jullie waardoor ze op het podium durfden te staan en meededen in het verhaal. Leuk om te zien!
Voor de kinderen was de voorstelling precies lang genoeg.
Alleen maar positieve feedback voor jullie!
Ontzettend bedankt voor deze leuke en onvergetelijke voorstelling!
Groetjes,
Lotte
Kinderopvang Humanitas

Hoi Hannah,
Heel erg bedankt dat jullie op het laatste moment nog konden komen, iedereen was weer erg enthousiast over Hallo Wereld.
Fijne zomer!
Oja, en zet ons maar vast in je agenda voor volgend jaar! Want we vinden het fijn als jullie volgend jaar ook weer komen spelen.
Groetjes van Anouk
Troelstraschool, Amsterdam

Beste Hannah,
De bezoekers, volwassenen en kinderen, waren erg enthousiast over Maranza. Onze vrijwilligers vonden het ook een erg leuke voorstelling.
Carla en Mariëtte
THEATER deMess Naarden

Hallo Hannah,
Bedankt voor de leuke kerstvoorstelling.
De kinderen maar ook de leerkrachten vonden het allemaal erg leuk en hebben genoten!!
Fijne feestdagen en misschien tot ziens!!
Simone
BS Knotwilg

Voor ZieZus,
Wij, de leerlingen en de leerkrachten van De Waterlandschool hebben van jullie
voorstelling genoten!
Jullie hebben goed aangesloten bij ons project: De kunst van lezen.
De voorstelling was een geweldig slot!
Waarom dan wel:
Het onderwerp lezen stond centraal. Het genieten, het meegeslepen worden door een boek.
Boeken lezen is voor jong en oud, soorten boeken.
De leerlingen werden er bij betrokken, zij stonden met hun ideeën in het middelpunt.
Zo wel de vierjarige kleuter als wel de elfjarige kregen een rol die bij hen paste.
Het geheel was vrolijk, grappig, bijvoorbeeld de schemerlamp die aan en uit ging of
het hek dat door een kleuter en een bovenbouwleerling werd uitgevoerd, met
het accent naar de punten van het hek: Stel je voor, over DIE punten waag je het toch niet om er over heen te klimmen!
De grote groep leerlingen die mee konden spelen. Het wisselen van de acteurs dat snel verliep door het werken met de “stille” vinger, dat jullie vooraf geoefend hadden.
De eenvoudige en doeltreffende attributen die jullie in de voorstelling gebruikten.
De start en het slot: met muziek.
De leerlingen kwamen hier door in een verwachtingsvolle sfeer en bij het slot verliep het teruggaan naar de klassen heel rustig.
Sylvia, zij werd in het zonnetje gezet voor het werk dat zij heeft verzet.
De leerkrachten, wij hebben van jullie weer ideeën aangereikt gekregen, om
weer op een pakkende manier met boeken om te gaan.
Tot slot jullie samenspel, zo OP ELKAAR INGESPEELD!
Dank!
Leerkrachten van De Waterlandschool

LEES reacties van onze opdrachtgevers, per voorstelling, workshop of activiteit.

Reacties op onze activiteiten voor kinderen: voorstellingen en workshops

Reacties op onze activiteiten voor volwassenen: voorstellingen en workshops

 

Ga naar Jeugd, Muziek of Volwassenen om alles over de activiteiten te lezen.

Neem contact met ons voor meer informatie, boekingen of prijzen.