reacties op voorstellingen, kindervoorstellingen en workshops van ZieZus

Over ZieZus

ZieZus vanaf 2002: 20 jaar ervaring met theater op maat en ruim 1000 gespeelde voorstellingen op locatie.
ZieZus werd in 2002 opgericht door de zussen Hannah Borst en Esther Borst. Sinds 2002 maakte en speelde ZieZus meer dan 30 verschillende interactieve voorstellingen voor kinderen en volwassenen. Ook geeft ZieZus workshops improvisatietheater, lessen Taal & Theater en maakt ZieZus muziek op maat.
De voorstellingen en workshops zijn op maat gemaakt voor uiteenlopende opdrachtgevers (variërend van scholen tot grote bedrijven) rond thema’s die spelen bij de doelgroepen van deze opdrachtgevers.
ZieZus speelt en doceert op een door de opdrachtgever gewenste locatie. Zo hoeven opdrachtgevers geen bussen in te huren om het publiek naar een theater te rijden. Handig!
ZieZus speelde sinds 2002 meer dan duizend voorstellingen in alle delen van Nederland. En ZieZus is nog lang niet van plan om hiermee te stoppen.

Nieuwtjes door de jaren heen staan op de NIEUWS pagina. Inmiddels posten we vooral nieuws op  onze Facebook pagina, dus neem daar vooral een kijkje.

Het kernteam van ZieZus: Hannah en Irene
ZieZus wordt geleid door Hannah Borst. Samen met creatieve duizendpoot Irene van der Aart vormt zij het kernteam van ZieZus. Hannah en Irene spelen veel voorstellingen samen als duo, maar zij spelen ook al jaren in trio formatie samen met andere professionele spelers zoals pianist Marco van Duuren. Ook gaan Hannah en Irene regelmatig in duo formatie apart van elkaar op pad. Zo spelen er wel eens twee ZieZus teams in het land tegelijkertijd, hoe leuk is dat!
Per opdracht kijken Hannah en Irene welke spelers of muzikanten geschikt zijn voor de opdracht. Hannah en Irene zijn super blij met een pool van creatieve zzp-ers die zij de afgelopen 17 jaar hebben ingehuurd om met hen te werken.

Welke creatieve zzp-ers hebben de afgelopen 19 jaar bijgedragen aan ZieZus als speler, docent, trainingsacteur of muzikant?
Onderstaande creatievelingen hebben bijgedragen aan ZieZus activiteiten en wij zijn dankbaar voor ieders inzet. Allemaal kanjers!

Interactieve kindervoorstellingen rond thema’s die spelen op scholen en in bibliotheken
De interactieve voorstellingen en workshops van ZieZus hebben zowel een entertainend als een educatief en pedagogisch karakter. De interactieve voorstellingen bevatten spel, muziek, zang, beweging en een flinke dosis humor.
De voorstelling sluiten aan bij de beleefwereld van de doelgroep en passen bij thema’s die leven op basisscholen en bibliotheken zoals de kinderboekenweek, nationale voorleesdagen, opening van (school)bibliotheek, lentekriebels, de gouden weken, jonge mantelzorgers, armoede, pesten, jubilea, vertrekkende leerkracht e.d.
Door haar professionele inzicht in de belevingswereld van het kind en haar activerende speelwijze brengt ZieZus meer dan vermaak alleen. ZieZus wekt interesse voor zowel de thematiek van de voorstellingen als voor de kunstdisciplines spel, muziek en beweging.
De voorstellingen en workshops kunnen zowel op scholen, in bibliotheken, buurthuizen of in de theaters worden gegeven. Uitgebreide informatie bij de button jeugd.

Als je een glimp wilt opvangen van hoe een dag met kindervoorstellingen bij ZieZus verloopt, bekijk dan ons Youtube filmpje van onze kinderboekenweek voorstelling 2017 op de Nicolaasschool in Rotterdam. Reizen, 0pbouwen, spelen, opruimen etc. Het hoort er allemaal bij.

Interactieve voorstellingen voor volwassenen rond thema’s die spelen in organisaties
De interactieve voorstellingen en workshops voor volwassenen hebben een hoog entertainment gehalte. Plezier maken, mensen raken en een positieve sfeer staan centraal. Daarnaast wordt inhoud niet geschuwd. Zowel in de voorstellingen als in de workshops van ZieZus wordt door de opdrachtgever aangedragen inhoud verwerkt en worden koppelingen gemaakt naar de werkpraktijk indien gewenst.
Meer informatie bij de button  volwassenen.

Wie dragen achter de schermen bij aan ZieZus?
Er zijn een aantal mensen die zich onzichtbaar hebben ingezet voor ZieZus en die we erg dankbaar zijn.

Bekijk een selectie van links naar websites die voor ZieZus interessant, leuk of nuttig zijn.

Privacy: vanaf 25 mei 2018 zijn er strengere maatregelen rond privacy. Hier leest u wat ZieZus hiermee doet.