IMG_7753a Irene van der Aart (1967) is al jaren werkzaam als freelance actrice, zangeres en regisseuse in opdracht van theaterbureaus zoals DOL (Drama Op Locatie), Theater Toussaint, Theater In Feite en Agatha. Daarnaast is ze schrijfster.

Daarnaast vormt Irene de ene helft van improvisatiecabaret duo ImProActief (www.improactief.nl), speelt zij bij Theater Mooi Weer (www.theatergroepmooiweer.nl) en staat zij solo op de planken als cabaretière met haar cabaretvoorstelling ‘De Boer Op’.

Naast haar werkzaamheden als uitvoerend artiest is Irene ook columnist. Zij heeft een column in de Gelderlander over haar leven als stadse actrice die deels woonachtig is bij haar vriend, een boer uit de Achterhoek. Al Irenes activiteiten staan beschreven op haar website www.irenevanderaart.nl.

Irene is een echte karakter speler. Ze zet de meest uiteenlopende personages neer met grote flair en een flinke dosis humor. Daarnaast heeft zij zwoele lage stem om kippenvel van te krijgen. Irene speelt vanaf het begin bij ZieZus (2004) en dankzij Irene zijn talloze concepten, ideeën en voorstellingen ontstaan en uitgevoerd.

ZieZus improvisatietheater Universiteit Utrecht mei 2011

Irene publiceerde in 2012 haar eerste boek:

DE BOER OP
Een plattelandsidylle

Cabaretière en actrice Irene van der Aart was helemaal niet op zoek naar een boer. Ze woonde in de stad en viel op muzikanten met bindingsangst. Tot ze op vakantie een leuke veehouder uit de Achterhoek tegen het lijf liep.

De Boer op is Van der Aarts hilarische verhaal over hun relatie en de verschillen tussen het leven in de stad en op een boerderij. Inclusief datingtips voor vrouwen die sinds het succes van Boer zoekt vrouw ook een boer aan de haak willen slaan.

De Boer op gaat over kringfeestjes, ‘buurt vragen’ en gemoedelijkheid op het platteland, koeien verplaatsen, nageboortes opvangen en trekker rijden. Over de hufterigheid, de coaches en de cafés met verse muntthee van de stad. Over achterdocht en vooroordelen. Over het beste van twee werelden en de waarheid over leven met een boer.

Het boek is online te bestellen.

De boer op