ZieZus geeft theaterlessen en voorstellingen op locatie voor kinderen

ZieZus geeft op locatie voorstellingen, lessen en workshops voor kinderen én volwassenen. ZieZus komt op scholen, in bibliotheken, in bedrijven, theaters en op vele andere plekken in het land. 

De voorstellingen van ZieZus zitten vol muziek en liedjes, interactie met het publiek, improvisatie en humor. Op basis van uw doelgroep, thematiek, wensen en voorkeuren maakt ZieZus een passend programma voor u. Maatwerk dus! Voorstellingen van ZieZus zijn voor iedereen: de ene dag spelen wij voor mensen met een verstandelijke beperking, de andere dag voor kinderen in het regulier onderwijs, dan weer in het speciaal onderwijs en een week later op een congres voor artsen en psychologen. Met veel liefde en plezier tunen wij in op de doelgroep en het onderwerp dat speelt.

Naast het spelen van voorstellingen geeft ZieZus theaterlessen en workshops. De theaterlessen zijn gericht op improvisatietheater, samenwerking en plezier. Voor basisscholen geeft ZieZus sinds de corona-uitbraak een nieuwe lessenserie: TAAL & THEATER. In deze lessen worden thema’s en woorden uit de woordenlijsten van school geïntegreerd in de speloefeningen, liedjes en verhalen. Het doel van deze lessen is het verstevigen van de taalvaardigheid en van het zelfvertrouwen van kinderen (met een taalachterstand). Scholen financieren deze lessen middels de NPO gelden.

Naast op maat voorstellingen en workshops per opdrachtgever, spelen wij ook jaarlijks in op terugkerende themaperiodes die belangrijk zijn voor o.a. scholen en bibliotheken:
~Start van het schooljaar voorstelling (o.a. ‘De Gouden Weken’)
~De maand van de geschiedenis: de kindervoorstelling Hip Hop History
~Kinderboekenweek voorstelling: ieder jaar een nieuwe voorstelling!
~Sinterklaas: de kindervoorstelling Piet Op Pad
~Kerstvoorstelling
~Regionale en Provinciale Voorleeswedstrijden: presentatie en voorstelling.
~Lentekriebels voorstelling
~Vakantie |einde schooljaar voorstelling
~Jubilea
~Vertrekkende leerkracht of directeur / directrice: een op maat voorstelling met verrassingselementen

Op onze JEUGD pagina vindt u alle kindervoorstellingen, voorstellingen voor jongeren en workshops en activiteiten voor de jeugd. Op onze VOLWASSENEN pagina staan onze voorstellingen, activiteiten en workshops voor volwassenen. Op de MUZIEK pagina staan onze voorstellingen, projecten en workshops op het gebied van muziek.

Lees reacties van onze opdrachtgevers over onze voorstellingen, workshops en activiteiten.

Kijk bij foto’s en filmpjes om een indruk te krijgen wie we zijn en wat we doen.

Neem bij vragen gerust contact met ons op.

Blijf op de hoogte van ZieZus nieuws door je aan te melden voor onze nieuwsbrief (max 4x per jaar).

Like ons op Facebook en/of Instagram om onze avonturen in het land te volgen.

Wij helpen u graag bij het kiezen van een voorstelling of activiteit die het best bij uw gelegenheid, thema of situatie past.