ZieZus werd geboren in 2002, toen de zussen Esther en Hannah Borst door het Utrechts Centrum voor de Kunsten gevraagd werden een muzikale theatershow te maken voor jonge kinderen. De zusjes schreven de voorstelling “Poepende Piraten” en speelden deze Kleuter Komedie op verschillende basisscholen.

Het zelf maken en spelen enthousiasmeerde Hannah zodanig dat ze het idee kreeg nog meer voorstellingen te maken, lesplannen te ontwikkelen en workshops op te zetten. Ze werd zelfstandig ondernemer en het jeugdtheaterduo ZieZus maakte plaats voor ZieZus, eigenZinnig theater, een creatief bedrijf dat jeugdvoorstellingen en workshops met een eigenZinnig karakter maakt. Tot 2007 combineerde Hannah haar werkzaamheden nog met deeltijd werk in de de jeugdpsychiatrie. ZieZus werd echter zo tijdrovend dat Hannah in 2007 is gestopt in de hulpverlening. Waar ze kan zet Hannah nog steeds haar Psychologie kennis en ervaring met kinderen en jeugd uit de hulpverlening in in het huidige werk bij ZieZus. De kindervoorstellingen van ZieZus worden tot op heden nog steeds vanuit dezelfde filosofie gemaakt en gespeeld als in de begindagen van de zusjes Borst: de kinderen en hun beleefwereld staan centraal. Er mag meegespeeld, meegedacht en meegezongen worden.

Sinds 2005 speelt ZieZus ook voorstellingen voor volwassenen. Deze voorstellingen zijn maatwerk voorstellingen die geheel gemaakt zijn op het thema van de opdrachtgever. ZieZus maakt daarbij gebruik van improvisatietheater, geimproviseerde muziek en suggesties uit de zaal en van de opdrachtgever. ZieZus geeft ook workshops en is inzetbaar in rollenspellen en als dagvoorzitter of presentator. Meer informatie lees je bij volwassenen en achtergronden over de spelers lees je bij over ziezus.

ZieZus is niet langer meer alleen het zusjes duo Esther en Hannah. Hannah heeft creatieve en eigenZinnige mensen gezocht om haar ideeën mee uit te werken en mee op de planken te staan. Hannah is super blij met deze fantastische mensen samen te werken en te spelen.