Kindervoorstelling POEPENDE PIRATEN (4-7)

Kindervoorstelling POEPENDE PIRATEN (4-7)

In de interactieve kleuter komedie POEPENDE PIRATEN gaat vrolijke Vera bij haar tante Henriëtte logeren. Het liefst zit Vera daar in haar zelf gemaakte boomhut, waar zij in haar fantasie de prachtigste avonturen beleeft. Zo speelt ze graag dat ze een piraat is die de baas is van alle zeeën, en de baas van de grote mensen. Het liefst zou Vera willen dat haar tante eens mee zou spelen. Maar tante Henriëtte heeft daar nooit tijd voor. Zij is netjes en huiselijk en altijd druk met schoonmaken. Tante heeft zelfs een keer gezegd:”Gek doen, dat is maar voor kinderen.”

Deze maand loopt het wel erg uit de hand. Er gaat van alles mis en Vera en tante Henriëtte krijgen zelfs echt ruzie, welke alleen met behulp van de kinderen kan worden opgelost. Eind goed al goed, maar pas op voor te veel pindakaas, tovertrucs, gele brommers, limonade en… POEP!

Let op: deze voorstelling gaat niet over piraten in de letterlijke zin van het woord. In de voorstelling draait het om een meisje dat wil spelen, gek wil doen, onhandig is, een vieze stoere piraat wil zijn, en daarbij in conflict komt met haar tante die alles behalve een poepende piraat is. Tante roept zelfs wel eens stiekem als alles mis gaat “Wel alle poepende piraten nog aan toe!”

Duur voorstelling: ongeveer 45 minuten
Doelgroep: kleuters (4-6 jaar)
Locatie: In de gymzaal/speellokaal van de school; in de (voorlees)zaal van de bibliotheek
Aantal leerlingen per voorstelling: in overleg
Tekst/Spel/Beweging: Hannah Borst, Esther de Wind-Borst en Irene van der Aart
Extra: Na afloop krijgt de opdrachtgever het ‘Poepende Piraten’ lied in tekst en notenschrift.
Muziek: Hannah Borst

Doel van de voorstelling

Verwerkingsmogelijkheden in de klas

Benodigdheden op school

Bekijk foto’s van Poepende Piraten >>

 

REACTIES OP DE KINDERVOORSTELLING POEPENDE PIRATEN

De voorstelling Poepende Piraten van ZieZus is een verhaal dat heel dicht bij de belevingswereld van jonge kinderen ligt. De voorstelling is interactief, de kinderen worden betrokken bij het verhaal. Ze mogen Vera en haar tante verschillende keren helpen met het bedenken van oplossingen. Een aantal kinderen mogen zelfs even in het verhaal meespelen! In het verhaal leren de kinderen ook een eenvoudig swingend lied met een bijbehorend dansje. Dit alles maakt dat onze kinderen volop genoten hebben van de voorstelling en nog dagen erna vol waren van het verhaal en het lied! Het is leuk dat wij ook de tekst en de muziek van het lied hebben gekregen. Zo kunnen wij het in de klas nog eens oefenen.
Esther, leerkracht groep 1/2 van de Pieter Jelles Troelstraschool in Amsterdam 

Wat zijn we enthousiast over jullie “Poepende Piraten” optreden van 15 maart jl. De kinderen maar ook de leerkrachten hebben genoten. Dank jullie wel voor de prachtige voorstelling!
Kinderen en leerkrachten van OBS Samen Een.
MVG Sylvia
Adm. OBS Samen Een

Hannah en Esther van ZieZus! Jullie hebben het helemaal gemaakt in Warnsveld en omstreken! Mij werd op het hart gedrukt jullie nog even te vertellen dat de kinderen en leerkrachten ontzettend genoten hebben van de voorstelling Poepende Piraten. Een schot in de roos en zeker voor herhaling vatbaar! Wellicht de volgende themadag?
Marjolein
Adriaan van den Ende School in Warnsveld

Warder/Beets – De kleuters van de basisscholen in Warder en Beets hebben vorige week erg genoten van eh… Poepende Piraten. Zo heet namelijk de voorstelling van het duo ZieZus, geschreven en op de bühne gebracht door de zussen Esther en Hannah Borst. De Zeevangscholiertjes beleefde de geweldige ochtend in de Warder kerk. Voor de kleuters werd Poepende Piraten op zeer toegankelijke wijze gezongen en gespeeld.
Krantenknipsel uit de Warder Express-woensdag 12 februari 2003 

Voor vragen over inhoud en prijzen, boekingen of meer informatie kunt u contact opnemen met ZieZus, eigenZinnig theater.

ZieZus, eigenZinnig theater stimuleert de Zintuigen!
© ZieZus