childrenIn de interactieve kleuter komedie POEPENDE PIRATEN gaat vrolijke Vera bij haar tante Henriëtte logeren. Het liefst zit Vera daar in haar zelf gemaakte boomhut, waar zij in haar fantasie de prachtigste avonturen beleeft. Zo speelt ze graag dat ze een piraat is die de baas is van alle zeeën, en de baas van de grote mensen. Het liefst zou Vera willen dat haar tante eens mee zou spelen. Maar tante Henriëtte heeft daar nooit tijd voor. Zij is netjes en huiselijk en altijd druk met schoonmaken. Tante heeft zelfs een keer gezegd:”Gek doen, dat is maar voor kinderen.”

Deze maand loopt het wel erg uit de hand. Er gaat van alles mis en Vera en tante Henriëtte krijgen zelfs echt ruzie, welke alleen met behulp van de kinderen kan worden opgelost. Eind goed al goed, maar pas op voor te veel pindakaas, tovertrucs, gele brommers, limonade en… POEP!

Let op: deze voorstelling gaat niet over piraten in de letterlijke zin van het woord. In de voorstelling draait het om een meisje dat wil spelen, gek wil doen, onhandig is, een vieze stoere piraat wil zijn, en daarbij in conflict komt met haar tante die alles behalve een poepende piraat is. Tante roept zelfs wel eens stiekem als alles mis gaat “Wel alle poepende piraten nog aan toe!”

“Poepende Piraten” is de titel van het themalied van de voorstelling, dat gezongen wordt door de hoofdpersonen. Het lied gaat wel over piraten.   

Poepende-Piraten,-Warnsveld
Duur voorstelling: ongeveer 50 minuten
Doelgroep: kleuters (4-6 jaar)
Locatie: In de gymzaal/speellokaal van de school; in de (voorlees)zaal van de bibliotheek
Aantal leerlingen per voorstelling: in overleg
Tekst/Spel/Beweging: Hannah Borst, Esther de Wind-Borst en Irene van der Aart
Extra: Na afloop krijgt de opdrachtgever het ‘Poepende Piraten’ lied in tekst en notenschrift.
Muziek: Hannah Borst

Doel van de voorstelling

Verwerkingsmogelijkheden in de klas

Benodigdheden op school

krantenknipsel poepede pi Spijkenisse

Bekijk foto’s van Poepende Piraten >>

Voor vragen over inhoud en prijzen, boekingen of meer informatie kunt u contact opnemen met ZieZus, eigenZinnig theater.
 
ZieZus, eigenZinnig theater stimuleert de Zintuigen!
© ZieZus