Kindervoorstelling LEZEN IS LEUK voor scholen en bibliotheken rond thema boeken, lezen en voorlezen

Hannah Borst: oprichter, speler, maker, schrijfster

Hannah Borst (1976) richtte in 2002 ZieZus op en schreef samen met haar zus Esther de Wind – Borst haar eerste jeugdvoorstelling: ‘Poepende Piraten‘. In 2004 volgde de voorstelling ‘Hip Hop History’ (met Irene van der Aart) en vanaf dat moment is ze niet meer gestopt met het verzinnen, ontwikkelen en uitvoeren van voorstellingen en het maken van liedjes. Voor een compleet overzicht van alle jeugdactiviteiten van dit moment, zie JEUGD.

Inmiddels brengt Hannah Borst samen met haar betrokken en getalenteerde medespelers en makers een groot aantal voorstellingen op de planken, voor zowel kinderen als volwassenen. Naast het maken en spelen van voorstellingen geeft Hannah momenteel met een team van 4 theaterdocenten op een aantal scholen de unieke lessenserie TAAL & THEATER, ontstaan vanuit de corona taalachterstanden op basisscholen.

Hannah had jaren les op het gebied van elementair toneel, kleinkunst, improvisatie, muziek, clownerie en beweging. Ze volgde vakken bij Muziekwetenschappen, voltooide in 2003 haar studie Psychologie aan de Universiteit van Amsterdam en volgde cursussen aan de Schrijversvakschool en ScriptPlus.

Tijdens en na haar studie werkte Hannah in de jeugdhulpverlening met kinderen met diverse problemen, maakte ze improvisatietheater met ex-leukemiepatienten, werkte ze als vrijwilliger bij de Kindertelefoon en gaf ze communicatietraining aan geneeskundestudenten op de VU. Tijdens al deze werkzaamheden trok het creatieve van theatermaken en toen ZieZus echt ging lopen heeft ze haar ‘andere werk’ opgezegd en is 100% (laten we zeggen 200%) gegaan voor het creatief ondernemerschap.

Hannah’s affiniteit op het sociale, ‘menselijke’, vlak blijft altijd. Zo draait het in de maatwerk producties die Hannah maakt met ZieZus altijd om relaties, contact, samenwerken, teambuilding, samen spelen samen delen etc. Welk werk het ook is, Hannah’s grote passie is het raken van mensen, van kinderen en volwassenen en iets in hen teweegbrengen. Wat dat is? Dat is voor iedereen weer anders. Wil je het ook eens meemaken?

Hannah werkt naast ZieZus als freelance speler en trainer in het bedrijfsleven en op scholen vanuit de volgende organisaties:
Improvisatietheater groep Piranha (www.piranhatheater.nl), Theatergroep Maranza (www.maranza.nl) en improv comedy groep Impro4U (www.impro4u.nl). Neem contact op met Hannah als je haar eens wilt inhuren voor een opdracht.

Liefde voor muziek: in het theater en op improvisatiefestivals speelt Hannah als multi-instrumentalist en speler sinds 2003 bij de Engelstalige musical improv group Impromptu (www.impromptu.nl) en sinds 2013 bij de Nederlandstalige groep Rauwe Vitrage. Hannah speelt klarinet, piano, percussie, gitaar, ukelele, allerlei fluiten en ze zingt. In de voorstellingen van ZieZus zit ook altijd zang en muziek.
Hannah maakt ook op maat liedjes voor opdrachtgevers. In opdracht van psycholoog en ADHD/ADD expert Tirtsa Ehrlich en SWP Uitgevery maakte Hannah speciaal een ADD Lied voor kinderen met ADD (behorend bij de boeken ADDaisy en ADDavid van T.Ehrilich). Het ADD Lied is te beluisteren en mee te zingen op YouTube. Ook staat het ADD Lied op Spotify, Deezer, iTunes, Apple Music en vele andere kanalen.

Liefde voor schrijven: naast het schrijven en bedenken van de kindervoorstellingen en volwassen voorstellingen van ZieZus schrijft Hannah verhalen voor kinderen. Hannah maakte met illustratrice Joanne Luijmes het prentenboek ‘Ik wil zingen’ voor kinderen van 3-7 jaar. Het werd uitgegeven door uitgeverij Clavis. Inmiddels is het prentenboek vertaald in het Chinees, Indonesisch en Engels.

Het vrolijk zingende prinsesje Pianissima wil niets liever dan zingen in een band. Maar de volwassenen om haar heen vinden dat een slecht idee. Dit maakt prinsesje Pianissima heel verdrietig. Wordt zij ooit weer vrolijk?

Een hartverwarmend debuut over je hart durven volgen. Met een muzikale ontknoping achter de flapjes. Voor dromers vanaf 3 jaar. 

‘Auteurs ontdekt bij de Key Colours International illustrators award’

U kunt het boekje bestellen bij Bol, AKO, Bruna, Libris en natuurlijk bij uw boekwinkel in de buurt.

In opdracht kijkt Hannah graag naar het schrijfwerk van anderen. Andermans werk lezen, feedback geven en meedenken met structuur en inhoud is heel leuk te doen naast het reizen en spelen. Als je voor je (kinderen)boek, scriptie, flyer of website eens een frisse, constructieve (en soms strenge ?) lezer nodig hebt, neem gerust contact op.

Hannah is getrouwd met Andrea en ze is moeder van dochter Jente (2013) en zoon Thomas (2016) en woont in Amsterdam.