DSC_1133Hannah Borst (1976) richtte in 2002 ZieZus op en schreef samen met haar zus Esther de Wind – Borst haar eerste jeugdvoorstelling: ‘Poepende Piraten‘. In 2004 volgde de voorstelling ‘Hip Hop History’ (met Irene van der Aart) en vanaf dat moment is ze niet meer gestopt met het verzinnen, ontwikkelen en uitvoeren van voorstellingen en het maken van liedjes. Voor een compleet overzicht van alle jeugdactiviteiten van dit moment, zie JEUGD.

Inmiddels brengt Hannah Borst samen met haar betrokken en getalenteerde medespelers en makers een groot aantal voorstellingen op de planken, voor zowel kinderen als volwassenen.

Hannah had jaren les op het gebied van elementair toneel, kleinkunst, improvisatie, muziek, clownerie en beweging. Ze volgde vakken bij Muziekwetenschappen, voltooide in 2003 haar studie Psychologie aan de Universiteit van Amsterdam en volgde cursussen aan de Schrijversvakschool en ScriptPlus.

Tijdens en na haar studie heeft Hannah in de jeugdhulpverlening gewerkt met kinderen met diverse problemen, maakte ze improvisatietheater met ex-leukemiepatienten, werkte ze als vrijwilliger bij de Kindertelefoon en gaf ze communicatietraining aan geneeskundestudenten op de VU. Tijdens al deze werkzaamheden trok het creatieve van theatermaken en toen ZieZus echt ging lopen heeft ze haar ‘andere werk’ opgezegd en is 100% (laten we zeggen 200%) gegaan voor het creatief ondernemerschap.

Hannah’s affiniteit op het sociale, ‘menselijke’, vlak blijft altijd. Zo draait het in de maatwerk producties die Hannah maakt met ZieZus altijd om relaties, contact, samenwerken, teambuilding, samen spelen samen delen etc. Welk werk het ook is, Hannah’s grote passie is het raken van mensen, van kinderen en volwassenen en iets in hen teweegbrengen. Wat dat is? Dat is voor iedereen weer anders. Wil je het ook eens meemaken?

Hannah werkt naast ZieZus als freelance improvisatie speler en trainer in het bedrijfsleven en op scholen vanuit de volgende organisaties:
Improvisatietheater groep Piranha (www.piranhatheater.nl), Theatergroep Maranza (www.maranza.nl) en improv comedy groep Impro4U (www.impro4u.nl).
Ook is Hannah de helft van improvisatiecabaret duo ImProActief (www.improactief.nl).
In het theater en op improvisatiefestivals speelt Hannah als multi-instrumentalist en speler sinds 2003 bij de Engelstalige musical improv group Impromptu (www.impromptu.nl) en bij de Nederlandstalige groep Rauwe Vitrage (als muzikant).

Hannah maakte met illustratrice Joanne Luijmes het prentenboek ‘Ik wil zingen’ voor kinderen van 3-7 jaar. Vanaf 20 juli 2015 ligt het in de boekwinkel. Het wordt uitgegeven door uitgeverij Clavis. Het boekje staat inmiddels in de zomerfolder van Clavis (pag.40).

Cover ik wil zingen

Het vrolijk zingende prinsesje Pianissima wil niets liever dan zingen in een band. Maar de volwassenen om haar heen vinden dat een slecht idee. Dit maakt prinsesje Pianissima heel verdrietig. Wordt zij ooit weer vrolijk?

Een hartverwarmend debuut over je hart durven volgen. Met een muzikale ontknoping achter de flapjes. Voor dromers vanaf 3 jaar. 

‘Auteurs ontdekt bij de Key Colours International illustrators award’

U kunt het boekje bestellen bij Bol, AKO, Bruna, Libris en natuurlijk bij uw boekwinkel in de buurt. U mag bij ZieZus natuurlijk ook een exemplaar bestellen. En wanneer u een voorstelling bij ons boekt krijgt u een boekje cadeau!

Hannah is moeder van dochter Jente (2013) en zoontje Thomas (2017) en woont in Amsterdam.