Ton Haas

Ton Haas

Ton Haas (1963) raakte in begin jaren ‘90 in de ban van improvisatietheater. Hij werd actief bij TVA Amsterdam en speelde als acteur in verschillende voorstellingen. In 1995 richtte hij met een aantal spelers Piranha op, waar hij tot op hede eigenaar van is en waar hij het grootste deel van zijn werk aan besteed. 

Ton geeft vanuit Piranha uiteenlopende op maat voorstellingen. Van op maat bedrijfscomedy tot op maat voorstellingen over werkstress en PTSS (post traumatische stress stoornis) voor volwassenen (i.o.v. BNMO) en kinderen. Naast het spelen van voorstellingen geeft Ton trainingen rond houding en gedrag, feedback, communicatie en weerbaarheid.

Wat doet Ton met ZieZus? Ton en Hannah kennen elkaar al ruim 15 jaar. Hannah speelde een tijd lang mee in de bedrijfscabaret voorstellingen van Piranha. En Hannah vraagt Ton graag voor voorstellingen voor mensen met een verstandelijke beperking of voor op maat kindervoorstellingen op scholen.

In 2021 vroeg BNMO Ton om een familievoorstelling te maken over PTSS voor kinderen 4+ en hun ouders (waarvan een van de ouders PTSS heeft). Deze voorstelling hebben Ton en Hannah samen met pianist Marco van Duuren gemaakt en voor het eerst gespeeld op 29 juni 2022. De voorstelling heet DRAKENVISITE.

DRAKENVISITE
Ridder Fierabras en jonkvrouw Minna wonen met hun kinderen en minstreel Clarebout in een mooi kasteel.
Ze hebben het goed! Ze houden van elkaar en maken het samen gezellig. Taarten bakken, spelletjes spelen en verhalen vertellen. Én muziek maken!
Als ridder Fierabras op avontuur gaat om draken te verslaan zorgt jonkvrouw Minna ervoor dat alles gaat zoals het hoort in het kasteel. De kinderen helpen mee.
Komt Fierabras weer thuis dan wordt dat altijd gevierd.
Maar dan komt er op een dag een rare gast met Fierabras mee naar huis. En die gooit alles in de war!
Hoe zal dat nu aflopen?
Drakenvisite is een vrolijke en kleurrijke muzikale meespeelvoorstelling voor kinderen van 4-7 jaar waarvan één van de ouders ervaringsdeskundige PTSS is. De meespeelvoorstelling wordt door de Piranha’s uitgevoerd.
Het verhaal is licht en vrolijk en biedt volop mogelijkheden om mee te spelen voor de kinderen die dat willen.
De voorstelling wordt voorafgegaan door een korte workshop waarin we samen met ouders en kinderen verkennen wat fijne dingen zijn om voor en met elkaar te doen. Gewoon omdat je van elkaar houdt.
Na de voorstelling is er een korte informele nabespreking voor de ouders die dit willen.