Reacties op jeugdvoorstelling Hip Hop History

Reacties op jeugdvoorstelling Hip Hop History

Hier leest u reacties op onze educatieve en humoristische kindervoorstelling Hip Hop History waarin Kim op zoek gaat naar haar verdwenen juf Jetteke.

Beste Hannah en Irene,
Wat hebben we genoten van jullie voorstelling Hip Hop History.
Leuk, leerzaam, humor en af en toe met een serieuze ondertoon.
Hera was briljant!
Anne Frank heel treffend en het was aangrijpend omdat Kim al wist hoe het af zou lopen…..
Lodewijk de 14e, hilarisch, en wat een viezerik!
En Kim heeft haar missie met verve volbracht, Juf Jetteke is weer thuis!
Kortom, het was fantastisch.
Hartelijke groeten en tot een volgende keer,
Anne, Inge en Tessa
Jeugdcommissie Stichting Vrienden Kasteel Dussen

Wij, zowel de leerlingen als zeker ook de leerkrachten van basisschool de Sporckt hebben onwijs genoten van de voorstelling Hip Hop History! Van begin tot eind goed verzorgd:Het contact met de mensen van ZieZus is erg prettig verlopen. Ze waren op tijd, stellen weinig eisen mbt de organisatie en ruimte en waren er nog vragen, dan kon je gewoon bellen, geen probleem. Hun eigen enthousiasme werkte zeer aanstekelijk voor zowel de kinderen als ons, je kon zien dat ze duidelijk plezier hadden in wat ze deden! Er was voldoende interactie met de leerlingen, ook de leerkrachten werden erbij betrokken wat de kinderen natuurlijk prachtig vonden! Ook het niveau was prima aangepast aan de leeftijd van de kinderen (in dit geval groep 7 en 8). In een humoristisch jasje gegoten, zonder dat het maar 1 moment saai was, hebben de kinderen een boel geschiedenisfeiten voorgeschoteld gekregen. Ook de aankleding was over gedacht: Passende kostuums en een mooi groot boek op de achtergrond waar alles nog eens in te lezen was tijdens de voorstelling. Zeker voor herhaling vatbaar!
Sandy, leerkracht bovenbouw, basisschool het Sporckt te Tilburg

Hoi Hannah,
Het was een goede voorstelling, een leuke duik in de geschiedenis, leuke interactie.
De kinderen ( en de aanwezige ouders) én wijzelf van stichting De Drie Linden hebben genoten! Een mooie afsluiting van kinderboekenweek 2020.
Namens ons allen nogmaals bedankt en wie weet tot nog eens.
Andrea, Stichting De Drie Linden.

ZieZus heeft het afgelopen jaar verschillende voorstellingen gespeeld voor de bibliotheken van Dronten, Swifterbant en Biddinghuizen. Hip Hop History was ontzettend grappig maar ook nog heel educatief (kinderen krijgen een beeld van enkele historische feiten). Prima voor de bovenbouw basisonderwijs. Ik heb er zelf ook ontzettend van genoten en van geleerd. (Die Zonnekoning……..!!). De voorstelling was van begin tot eind boeiend en humoristisch. Ik vind het slim dat de spelers de kinderen mee laten doen. Zo blijven ze goed bij het thema. Ik vond het leuk dat de kinderen uit het publiek zich konden identificeren met de hoofdpersoon Kim. Een meisje van deze tijd. Dus herkenbaar voor ze. Het gedeelte van Anne Frank is best confronterend maar erg goed. Al met al: boven verwachting en zeer de moeite waard!
Gineke, Openbare Bibliotheek Dronten

[Google review *****]
Gister hadden wij een voorstelling van ZieZus, HipHop History. Het was geweldig. Alle leerlingen zaten te genieten en het was leuk dat de leerlingen onderdeel van de voorstelling waren. Fantastisch!
Gerard, IKC de Rank in Schagen

Hoi Ankie en ZieZus medewerkers,
De reacties van de kinderen op Hip Hop History waren erg positief. Ze vonden het spannend, grappig en afwisselend. Nou , tijdens de voorstelling was dat ook wel te zien.  De kinderen waren erg geboeid door het optreden. Leuk was ook dat de kinderen er actief bij betrokken werden.
Een aantal woordgrapjes werd  niet door iedereen begrepen maar dat hou je altijd. Het grote geheel was voor deze leeftijd erg goed te volgen.
Voorbereiding en het klaarzetten van de spullen ging zonder problemen.  We hadden hulp van een aantal sterke jongens!
Kortom, wat  ons betreft is dit een aanrader ook voor andere scholen!
Groetjes
GonnieOJBS Maasveld te Tegelen

Hallo Hannah,
Ik vond het ook leuk om jullie weer te zien en te zien spelen.
Het blijft een leuke voorstelling (ook al heb ik hem meermaals gezien) en de kinderen hebben zeker genoten.
Ik zal morgen nog informeren naar foto’s die er gemaakt zijn tijdens jullie voorstelling en zal deze doorsturen naar jou.
Wens jullie veel optredens in de komende tijd.
Met vriendelijke groet,​
Karin, Dienst Ondersteuning Educatiefwerk Bibliotheek Enschede

Hoi Hannah,
Alles goed met jou en de kleintjes?
Leuk om via de nieuwsbrief weer eens iets van jou te vernemen. Fijn dat jullie goed aan de weg blijven timmeren en ga vooral zo door want ZieZus is super ! Wij echter gaan er mee stoppen vanaf 1 september, naar het zich laat aanzien. Er zal dan ook geen najaarskinderprogrammering meer zijn, door mij geïnitieerd.
[..] Alle info omtrent de programmering blijft achter. Een nieuwe programmeur kan hieruit eventueel putten en zal jullie zeker vinden.
Het ga jullie super goed en blijf vooral mooie voorstellingen maken. Ik heb van jullie genoten.
Maybe we will see you each other, in a other life!
Met vriendelijke groeten,
Willem
Algemeen bedrijfsleider / Programmeur
Gemeente Rotterdam
Maatschappelijke Ontwikkeling
Afd: Sport & Cultuur
Lokaal Cultuur Centrum ’t Klooster

Dag Hannah,
Wij kijken terug op een super geslaagde middag. Over de voorstelling heb ik niets dan lof. Nogmaals dank.
Ik heb via via nog leuke reacties gehoord. En ik merkte aan de kinderen dat ze ontzettend geboeid waren en verrast dat de geschiedenisverhalen ‘echt waar’ zijn.
Met vriendelijke groet,
Carlijn, Programmamaker Kinderen en Ouders
BiblioPlus

Hi,
De kinderen en collega’s waren erg enthousiast over de voorstelling. Ze vonden het erg grappig. Leuk dat de leerkrachten bij de voorstelling werden betrokken. Jullie hielden ook goed rekening met de afstand.
Groetjes Chantal, BS Knotwilg A’dam

Instagram: stichtingde3lindenprinsenbeek
Het was een leuke afsluiting van kinderboekenweek 2020 vanmiddag in de Jumbo Miegielsenzaal van De Drie Linden.
Er waren zo’n 80 bezoekers aanwezig, vanwege corona een beetje rustiger dan andere jaren, maar gelukkig kon dit evenement wél doorgaan.
De voorstelling HIP HOP HISTORY, van theatergroep @hannah_borst_ziezus_theater , was een mooie reis door de geschiedenis; ridders, een Griekse God, een Franse koning, Anne Frank,….ze kwamen allemaal ‘voorbij’ en een aantal kinderen speelden een leuke rol mee op het toneel.
Met recht een geslaagde middag.

Hoi Hannah!
Wat tof! En zeker mogen jullie daar trots op zijn. Heerlijk om af en toe gewoon in het ‘diepe’ te springen en te doen, toch? Ik was heel blij dat jullie de uitdaging aangingen [Hip Hop History in aangepaste versie met geschiedenis onderdelen die normaliter niet in de voorstelling zitten, red.] en dat is ook heel goed uitgepakt. Had al een reactie van de school in mijn mailbox zojuist. (En dat wil wat zeggen: we horen meestal iets als er problemen zijn geweest, of als het uitmuntend is!) Chapeau dus! Zie reactie hieronder:
Hallo Chantal
Namens al de collega’s en vele enthousiaste leerlingen bedankt voor de theatervoorstelling van vandaag. Het was erg goed, sprak de oudere leerlingen ook erg aan, riep vragen op…en het was gewoon heel goed gespeeld. Het paste ook prima bij ons thema, zeker nadat bleek dat deze dames maandag pas eraan begonnen waren en echt maatwerk leverden.
Met vriendelijke groet, namens de werkgroep : Nina, Susan, Charlotte
Groet Chantal
Stichting Cultuurpad

De leerlingen hebben genoten van jullie voorstelling Hip Hop History . Precies op maat voor onze kinderen. Onze complimenten. Nogmaals dank ZieZus, voor jullie super-voorstelling! Met vriendelijke groet,
Hans & Annie, Basisschool Christoffel in Tilburg

Bekijk hier foto’s van deze voorstelling.