Kindervoorstelling IK WIL ZINGEN (4-7)

Kindervoorstelling IK WIL ZINGEN (4-7)

In IK WIL ZINGEN wil prinsesje Pia dolgraag zangeres worden. Maar alle volwassenen om haar heen vinden dit een slecht plan. Wat nu? Thema’s: zingen; worden wat je wil;  prinsessen; je hart volgen; voorlezen.

MEESPEELVOORSTELLING ‘IK WIL ZINGEN’
In de meespeelvoorstelling IK WIL ZINGEN speelt Hannah Borst samen met de kinderen uit het publiek het verhaal van het prentenboek IK WIL ZINGEN (Uitgeverij Clavis).
Het vrolijk zingende prinsesje Pia wil niets liever dan zangeres worden. Ze zingt en danst en vertelt haar droom aan Postbode Pierre, Kokkin Karina, Meneer Mol en Papa Koning. Maar de volwassenen om haar heen vinden dat zingen maar niks. ‘Doe liever iets nuttigs’, zeggen ze allemaal. Dit maakt prinsesje Pia heel verdrietig. Want zingen is toch wat zij het liefste doet.  Wordt zij ooit weer vrolijk? Mag prinsesje Pia worden wat zij het liefste wil?
Het prentenboek is door Hannah zelf geschreven en het is geïllustreerd door Joanne Luuijmes. Het decor en kostuums zijn gemaakt door Jantine Kraayeveld.
In de voorstelling is ruimte voor improvisatie van de spelertjes en Hannah. Wat wil jij eigenlijk worden?

Een interactieve kindervoorstelling voor de allerkleinsten (3-6 jaar) met makkelijk mee te zingen liedjes in. Hoor je het al? ‘Ik wil zingen Doebie Doewa, Sjoebie Sjoewa’.

Met een IK WIL ZINGEN kleurplaat als toetje.

Deze voorstelling is ook geschikt voor het speciaal onderwijs.

Samenvatting prentenboek: Het vrolijk zingende prinsesje Pia wil niets liever dan zingen in een band. Maar de volwassenen om haar heen vinden dat een slecht idee. Dit maakt prinsesje Pia heel verdrietig. Wordt zij ooit weer vrolijk? Een hartverwarmend debuut over je hart durven volgen. Met een muzikale ontknoping. Voor dromers vanaf 3 jaar.

TWEE REACTIES VAN OPDRACHTGEVERS

Wat een ontzettend leuke voorstelling hebben we hier vorige week gezien op de Vondel. Creatief, interactief en vol humor voor jong en oud. Hannah weet ieder kind een plaatsje in de zon te geven en geen reactie is te gek of ze geeft er een leuke draai aan. De voorstelling is heel erg aan te bevelen en ook het boek met de mooie plaatjes is goed te gebruiken in in ieder geval onze kleutergroepen. Dankjewel, Hannah, namens alle kinderen en juffen uit de honden-,beren-, giraffen en natuurlijk uilengroep.
Aleida
Obs Joost van den Vondel

Dag Hannah,
Ik wil je namens de kinderen en het team van harte bedanken. Ze hebben het erg leuk gevonden; beide voorstellingen. Ze waren erg over jou te spreken; vol enthousiasme en weet van en over het speciale kind. Dat is zo fijn. Dus… nogmaals hartstikke bedankt. Wij hebben genoten.
Anita
SBO Het Palet in Weert

MEER REACTIES OP ONZE REACTIE PAGINA.

Ik wil zingen op Youtube:

Op Youtube staat een kort compilatie filmpje van het maakproces van het prentenboek.

Tijdens de Boekenbeurs in den Haag werden Hannah en Joanne geïnterviewd over het boekje. Leuk om te zien.

Op de website Why I Love This Book spreekt Saarein Ter Brake over IK WIL ZINGEN.

Op 5 november 2017 was auteur Hannah Borst op de Antwerpse Boekenbeurs: voorlezen, zingen, spelen en signeren. Dolle pret bij de stand van Uitgeverij Clavis.

Op 11-3-2018 speelden we de voorleesvoorstelling in Kasteel Dussen. Hier een impressie.


Bekijk hier foto’s van de voorleesvoorstelling ‘Ik wil zingen’.

 

Voor wie wil is het prentenboek online te bestellen bij o.a. De Nieuwe Boekhandelof bij iedere boekhandel bij u in de buurt. Het kan ook gewoon bij ZieZus of bij Bol Wat u wilt.

Speelperiode: vanaf september 2015
Auteur prentenboek IK WIL ZINGEN: Hannah Borst
Illustrator prentenboek IK WIL ZINGEN: website Joanne Luijmes, LinkedIn Joanne Luijmes
Kostuums en decor: Jantine Kraaijeveld.
Uitgeverij prentenboek: Clavis B.V.
Boek uit: 20 juli 2015
Thematiek: prinsessen; zingen; wat wil je later worden?; omgaan met teleurstelling; je hart volgen
Duur voorleesvoorstelling: ongeveer 40 minuten.
Doelgroep: kinderen 3-6 jaar (en ouders/leerkrachten)
Aantal kinderen per voorstelling: per opdrachtgever worden de wensen besproken.
Locatie: In de klas op de basisschool; BSO; in de (voorlees)zaal van de bibliotheek, in overleg.
Contact: Bel of mail ons en dan maken wij een passend programma voor u.