Drakenvisite door Piranha Theater in samenwerking met ZieZus en in opdracht van BNMO Politie

DRAKENVISITE! (gezinsprogramma 4-8 jaar rond thema PTSS)

In DRAKENVISITE leven we mee met Ridder Firabras en Jonkvrouw Minna en hun kinderen. Ze hebben het samen fijn in hun ridderkasteel. Totdat Ridder Firabras een draak verslaat en blijkt dat hij een rare gast mee naar huis neemt die alles in de war gooit…

Voor wie?
DRAKENVISITE is een bijzonder gezinsprogramma dat bestaat uit een workshop en een familievoorstelling. De kinderen zijn in de leeftijd 4-8 jaar en een van de ouders van het gezin is ervaringsdeskundige PTSS (Post Traumatische Stress Stoornis).

DRAKENVISITE! de voorstelling
Ridder Firabras en jonkvrouw Minna wonen met hun kinderen en minstreel Clarebout in een mooi kasteel. Ze hebben het goed! Ze houden van elkaar en maken het samen gezellig. Taarten bakken, spelletjes spelen en verhalen vertellen. En muziek maken!
Als ridder Firabras op avontuur gaat om draken te verslaan, zorgt jonkvrouw Minna er voor dat alles gaat zoals het hoort in het kasteel. En de kinderen helpen natuurlijk mee. Ale ridder Firabras weer komt, is het feest.
Maar dan komt er op een dag een rare gast mee met Firabras naar huis. En die gooit alles in de war!
Hoe zal dat nou aflopen?

Door wie?
DRAKENVISITE is een PIRANHA THEATER productie en is gemaakt door Ton Haas (Piranha), Hannah Borst (ZieZus) en Marco van Duuren (InTune). Deze voorstelling met bijbehorende workshop is gemaakt en uitgevoerd in opdracht van BNMO Politie. De BNMO is een onafhankelijke organisatie voor (voormalige) werknemers van defensie, brandweer, politie, ambulance en andere geüniformeerden met lichamelijk of psychisch letsel, én hun verwanten. De BNMO kent 10 regionale afdelingen en 1 landelijke afdeling namelijk de Afdeling Politie.

Gezinsprogramma DRAKENVISITE! Wat ga je doen?
-Je maakt kennis met andere ouder(s) en kinderen
-Je neemt deel aan een vrolijke, kleurrijke en muzikale meespeelvoorstelling
-Voorafgaand aan de voorstelling is er een korte workshop waarin ouders en kinderen samen verkennen wat fijne dingen zijn om met elkaar te doen. Gewoon omdat je van elkaar houdt.
-Na de voorstelling is er een korte informele nabespreking voor de ouders die dat willen.

Wat levert het op?
-Delen met andere ouder(s) en kinderen, bij elkaar erkenning en herkenning vinden
-Vrolijk en gezellig samenzijn