VERTELTHEATER: laat je meevoeren door een mooi verhaal

VERTELTHEATER: laat je meevoeren door een mooi verhaal

Wie houdt er niet van mooie, spannende en ontroerende verhalen? Bij het kampvuur, in de klas, of ‘avonds in bed voor het slapen gaan. We houden er allemaal van. En kinderen zeker. En helemaal als ze soms mogen meespelen in een verhaal of er een stukje bij mogen verzinnen.
En dat doet ZieZus als ze het heeft over verteltheater of storytelling: verhalen die vertelt EN gespeeld worden, met veel interactie met het publiek. En met muziek natuurlijk. We stoppen er altijd muziek in, we kunnen het niet laten 🙂

Hannah Borst, onze verhalenverteller, vertelt verhalen voor kinderen van 4 tot 12 jaar op de basisschool of in de bibliotheek.
De verhalen die Hannah vertelt worden voorzien van live muziek. En ja, past een mooi lied ook niet mooi in een verhaal?

Een verteltheater voorstelling van Hannah is: IK WIL ZINGEN. Een verhaal dat gebaseerd is op Hannah’s prentenboek IK WIL ZINGEN (Uitgeverij Clavis). Hannah vertelt het verhaal en de kinderen mogen de rollen uit het verhaal spelen. Met prachtig decor en kostuums (door Jantine Kraaijeveld). Deze voorstelling past ook uitstekend bij het kinderboekenweek thema 2021: beroepen, worden wat je wil. Het verhaal:
Het vrolijk zingende prinsesje Pia wil niets liever dan zangeres worden. Ze zingt en danst en vertelt haar droom aan Postbode Pierre, Kokkin Karina, Meneer Mol en Papa Koning. Maar de volwassenen om haar heen vinden dat zingen maar niks. ‘Doe liever iets nuttigs’, zeggen ze allemaal. Dit maakt prinsesje Pia heel verdrietig. Want zingen is toch wat zij het liefste doet.  Wordt zij ooit weer vrolijk? Mag prinsesje Pia worden wat zij het liefste wil?
Het prentenboek is door Hannah zelf geschreven en het is geïllustreerd door Joanne Luuijmes. Het decor en kostuums zijn gemaakt door Jantine Kraayeveld.
In de verteltheater voorstelling is ruimte voor improvisatie van de spelertjes en Hannah. Wat wil jij eigenlijk worden?

Een interactieve kindervoorstelling voor de allerkleinsten (3-6 jaar) met makkelijk mee te zingen liedjes in. Hoor je het al? ‘Ik wil zingen Doebie Doewa, Sjoebie Sjoewa’.

Met een IK WIL ZINGEN kleurplaat als toetje.

Deze voorstelling is ook geschikt voor het speciaal onderwijs.

Hannah is dol op sprookjes. Welk sprookje wil jij horen? Een bestaand sprookje of een zelfverzonnen sprookje?
Bespreek je wensen met Hannah: wat voor verhaal past bij jullie thema of gelegenheid, voor welke doelgroep en hoe lang wil je ongeveer dat het duurt? Op maat maken we een mooi verteltheater programma.

Heb je interesse in een verteltheater voorstelling van ZieZus, neem dan contact op en dan bespreken we de mogelijkheden.