KINDERBOEKENWEEK 2021 voorstelling: worden wat je wil

KINDERBOEKENWEEK 2021 voorstelling: worden wat je wil

De Kinderboekenweek 2021 staat in het teken van WORDEN WAT JE WIL waarbij kinderen alle beroepen kunnen worden die ze willen en alvast dromen over later.

Kinderboekenweek bij ZieZus:
Ieder jaar maken wij op maat een voorstelling die past bij het thema van de kinderboekenweek. En dit jaar zelfs twee.

Het thema van de Kinderboekenweek van 2021 is: WORDEN WAT JE WIL.

Wij spelen twee verschillende voorstellingen tijdens de kinderboekenweek 2021:

 1. Voor 3-6: IK WIL ZINGEN –> meespeelvoorstelling gebaseerd op het prentenboek Ik Wil Zingen
 2. Voor 4-12: DROMEN OVER LATER: worden wat je wil –>interactieve en muzikale meespeelvoorstelling

Wij maken graag op maat een mooi programma voor je. Bijvoorbeeld voor de kleuters IK WIL ZINGEN en voor de middenbouw en bovenbouw WORDEN WAT JE WIL. Maar we kunnen ook voor alle bouwen WORDEN WAT JE WIL spelen. Per opdrachtgever bespreken we wat het beste past. En welke voorstellingen die dag beschikbaar zijn.

1) MEESPEELVOORSTELLING 3-6 JAAR

IK WIL ZINGEN
In de meespeelvoorstelling IK WIL ZINGEN speelt Hannah Borst samen met de kinderen uit het publiek het verhaal van het prentenboek IK WIL ZINGEN (Uitgeverij Clavis).
Het vrolijk zingende prinsesje Pia wil niets liever dan zangeres worden. Ze zingt en danst en vertelt haar droom aan Postbode Pierre, Kokkin Karina, Meneer Mol en Papa Koning. Maar de volwassenen om haar heen vinden dat zingen maar niks. ‘Doe liever iets nuttigs’, zeggen ze allemaal. Dit maakt prinsesje Pia heel verdrietig. Want zingen is toch wat zij het liefste doet.  Wordt zij ooit weer vrolijk? Mag prinsesje Pia worden wat zij het liefste wil?
De voorstelling is een mix van verteltheater, voorlezen, zelf meespelen, prenten kijken, luisteren, zingen en dansen. We volgen het verhaal uit het prentenboek (waar mooie grote platen van zijn) en wijken regelmatig van het verhaal af om samen met de kinderen scenes uit te spelen. Er is ruimte voor improvisatie van de spelertjes en samen maken we lekker plezier.
Waarschuwing: het liedje bij deze voorstelling is een oorwurm. Die blijft nog 2,5 week hangen;-)
Het prentenboek is door Hannah zelf geschreven en het is geïllustreerd door Joanne Luijmes.
Het decor en kostuums zijn gemaakt door Jantine Kraaijeveld. De kostuums kunnen alleen door kinderen worden gedragen. Speel jij mee in zo’n kostuum?

Een interactieve kindervoorstelling voor de allerkleinsten (3-7 jaar) met makkelijk mee te zingen liedjes. Hoor je het al? ‘Ik wil zingen Doebie Doewa, Sjoebie Sjoewa’.

Met een IK WIL ZINGEN kleurplaat als toetje. ÉN: BIJ HET BOEKEN VAN DEZE VOORSTELLING KRIJG JE EEN GESIGNEERD EXEMPLAAR VAN IK WIL ZINGEN CADEAU. Hoe leuk is dat?! ?

Deze voorstelling is ook geschikt voor het speciaal onderwijs.

2) INTERACTIEVE MEESPEELVOORSTELLING 4-12 JAAR

WORDEN WAT JE WIL
dromen over later 

Wat wil ik later eigenlijk worden? Politieagent of astronaut? Of liever juf? Of timmerman? 

Dagdromen over wat je wil worden doet iedereen. Klein en groot. Lekker fantaseren. In de klas of in je bed. Of gewoon, bij het tandenpoetsen. In dromen kan alles. 
Waar fantaseer jij over? Welk beroep vind jij leuk? Vertel het ons en we maken er ter plekken een voorstelling over. Speel je mee?!

De voorstelling WORDEN WAT JE WIL gaat over droomberoepen. 
ZieZus neemt kinderen op avontuur in de wereld van beroepen. Chirurg, kapper, ridder, modeontwerper? Niets is te dol, alles kan en mag. 
Dromen komen uit op het podium. 

In deze meespeelvoorstelling vol live muziek, avontuur en humor mag iedereen worden wat hij wil. 
Kom kijken, luisteren en speel mee in je eigen toekomstdroom. Dromen over later begint nu!
Een interactieve kinderboekenweekvoorstelling voor dromers van 4-12 jaar. 

Praktisch IK WIL ZINGEN

Speelperiode: In de kinderboekenweek en een paar weken daarvoor en daarna. En als je graag op een ander moment in het jaar wilt boeken: ook leuk?
Auteur prentenboek IK WIL ZINGEN: Hannah Borst
Illustrator prentenboek IK WIL ZINGEN: website Joanne Luijmes, LinkedIn Joanne Luijmes
Kostuums en decor: Jantine Kraaijeveld.
Uitgeverij prentenboek: Clavis
Thematiek: worden wat je wil;  prinsessen; zingen; wat wil je later worden?; omgaan met teleurstelling; je hart volgen
Duur voorstelling: ongeveer 40 minuten.
Doelgroep: kinderen 3-7 jaar (en ouders/leerkrachten). Ook voor Speciaal Onderwijs (daar mogen kinderen natuurlijk ook ouder zijn, met niveau van 3-7 jarigen).
Aantal kinderen per voorstelling: per opdrachtgever worden de wensen besproken.
Locatie:  in overleg.
Contact: Bel of mail ons en dan maken wij een passend programma voor u.

Praktisch WORDEN WAT JE WIL

Speelperiode: In de kinderboekenweek en een paar weken daarvoor en daarna. En als je graag op een ander moment in het jaar wilt boeken: ook leuk?
Thematiek: worden wat je wil; dromen over later;  je hart volgen; kinderboekenweek; avontuur
Duur voorstelling: ongeveer 45-50 minuten.
Doelgroep: kinderen 4-12 jaar of opgesplitst in  jongste en oudste helft op onderbouw – middenbouw – bovenbouw.
Aantal kinderen per voorstelling: per opdrachtgever worden de wensen besproken.
Locatie:  in overleg.
Contact: Bel of mail ons en dan maken wij een passend programma voor u.

Lees REACTIES op eerdere kinderboekenweekvoorstetllingen op  reacties op kinderboekenweekvoorstellingen uit het verleden.

*********************************

REACTIES OP IK WIL ZINGEN

Beste Hannah,
Wij hebben enorm genoten van de voorstelling!! Geweldig leuk, verantwoord, educatief en aansluitend bij de belevingswereld van de kleuters.
In de klas nog genoten van het boekje en al meerdere keren “soep” gemaakt in de kring waar de kinderen heerlijk in konden “roeren”…proeven en …altijd goed gelukt!!
Dank je wel.
We houden jullie zeker in gedachten als er weer eens tijd/budget is voor zoiets moois.
Met hartelijke groet en wellicht tot de volgende keer,
Pauline,
juf groep 1/2 Oranje Nassauschool Muiderberg.

Hoi Hannah,
Bij deze de reactie van FlevoMeer Bibliotheek Lelystad op jouw voorleesvoorstelling:
Groot en klein heeft genoten van het grappige en ontroerend verhaal van prinses Pia, hoofdpersonage in het nieuwe prentenboek van Hannah Borst met de titel: Ik wil zingen”. Het verhaal is leerzaam omdat Hannah de kinderen laat zien dat je moet doen waar je zin in hebt en waar je goed in bent! Worden wie je bent ook al hebben anderen daar bedenkingen bij.
Alle kinderen worden enthousiast als ze merken dat, na het lezen van het boek, het verhaal samen wordt nagespeeld in prachtige kostuumonderdelen. De meisjes willen allemaal graag een keer prinses Pia zijn geweest. Mooi decor en een enthousiaste voorstelling waarbij alle kinderen worden betrokken.
Met vriendelijke groet,
Trijntje, medewerker informatie & advies
Bibliotheek Lelystad

Dag Hannah, we bestellen je boek voor de bibliotheek Almere.
Veel succes ermee!
Met vriendelijke groet,
Akkie, collectiemanager
De Nieuwe Bibliotheek Almere

Beste Hannah,
Bedankt voor je leuke voorstelling! Wij, maar vooral de kinderen hebben enorm genoten! We vonden dat je het ontzettend goed hebt gedaan. De voorstelling was interactief en je was duidelijk naar de kinderen toe.
Nogmaals hartelijk dank en wie weet tot een volgende keer!
Groeten,
Marzia
Jeugdwerker & stagecoördinator De Mussen, Den Haag

Goedenavond Hannah,
Over je boek: goed geschreven, een niet alledaags thema maar stimulerend.
Vooral onze kleindochter van 8 jaar vindt het een super verhaal. Ze zei: oma, ik wil juf worden en Carlijn (zus) zegt dat ik dat niet kan, maar als je iets echt wilt lukt het he, kijk maar naar Princes Pia.
Leuk he?
Veel succes toegewenst met de verkoop.
Goed weekend toegewenst en harte groeten,
Corien
Boekhandel Koster, Urk

Hoi Hannah,
Echt fantastisch gedaan, de voorstelling. De kinderen vonden het ontzettend leuk!
Groet,
Kelly
Begeleider buurthuis De Mussen

Ik heb van Clavis een exemplaar van ‘Ik wil zingen’ ontvangen, MOOIIIII is ze!!!
Liefs!
Monique
De Nieuwe Boekhandel Amsterdam

IK WIL ZINGEN *****
Een sprookjesachtig mooi boek .
Toen ik dit boek voor de eerste keer zag dacht ik: ‘Wow wat een prachtig mooi boek’. Ik heb het boek eerst heel voorzichtig doorgebladerd voordat ik het verhaal ben gaan lezen. Elke bladzijde is een genot om naar te kijken. Prachtige illustraties in mooie warme kleuren.
Het verhaal in het kort: Het verhaal gaat over prinsesje Pia die heel graag zingt en er van droomt om later zangeres te worden. De bloemen en vogels worden vrolijk van haar en doen met haar mee. Maar dit vinden de mensen om haar heen ( de postbode, de tuinman en de kokkin) geen goed idee. Zij vinden zangeres geen beroep en vinden hun eigen beroep beter want daar worden zij blij van. Prinsesje Pia wordt steeds verdrietiger en wanneer haar vader (papa Koning) ook nog zegt dat dit geen beroep is, holt ze de kasteeltrap op en kruipt in haar bedstede. Ze blijft er wel drie dagen en nachten in. Maar dan gebeurt er van alles rondom het kasteel. De bloemen bloeien niet meer. De vogels fluiten niet meer. De postbode laat zijn brieven vallen etc. Ze missen prinsesje Pia en haar zingen en gaan naar haar toe in haar slaapkamer. Daar vragen ze wat er aan de hand is en dan ,wanneer prinsesje Pia probeert uit te leggen wat ze graag wil, verschijnt oma. En oma vertelt prinsesje Pia dat ze moet doen wat zij het liefste wil doen, omdat ze daar gelukkig van wordt. Dan gaat prinsesje Pia gaat weer zingen en is iedereen weer blij. Eind goed al goed.
Mijn mening:Zoals ik aan het begin schreef is het een prachtig boek om te zien . De tekeningen zijn sprookjesachtig, kleurrijk gemaakt en paginabreed. Met grappige details, zoals een kokkin met een prei in haar schort. En de tuinman is een mol met een bril op zijn neus.De kasteeltrap is ook op een leuke manier weergegeven. Hoewel het verhaal ook best een beetje zielig is , word je door de illustraties toch vrolijk van dit boek.
Het boek is geschikt voor de oudere peuter en kleuter. Het verhaal zal vooral meisjes, die er van dromen om later te zingen, bekoren. De boodschap in het verhaal is dat je later een beroep moet kiezen waar je blij van wordt.( je droom volgen). Dit is ook mooi op een eenvoudige wijze weergegeven. Het is net een sprookje .
Dit is echt een boek om gezellig samen bij weg te dromen ….
Recensie website HEBBAN peuter-kleuter boekenland
6 oktober 2015

Gistermiddag vond er in de Kennemer Boekhandel de ontzettend gezellige boekpresentatie plaats van het prachtige prentenboek ‘Ik wil zingen’ van Hannah Borst en Joanne Luijmes. Er werd gezongen, gedanst, gekleurd, gesnoept en uiteraard voorgelezen uit het prentenboek voor dromers.
Vanaf vandaag is bij ons in de etalages een uitklapbare dummy te bewonderen van het prentenboek!
Heeft u dit feestje gemist? Geen probleem. U kunt uw prinses nog steeds verrassen met een exemplaar!
De Kennemer Boekhandel Haarlem

Hele fijne boekpresentatie gistermiddag bij Kennemer Boekhandel door Hannah Borst en Joanne Luijmes. Het prentenboek Ik wil zingen is een juweeltje, met een mooie boodschap van het volgen van je hart en voorzien van betoverende illustraties.
Stefanie
Boekwinkel Leesteken Purmerend

Hoi Hannah,
Ik heb je boekje gekocht voor mijn kleindochter Kira. Ze vond het prachtig. Succes met al je volgende boeken.
Groetjes,

Greet
Auteur young adult books

Ik heb van Tirtsa Ehrlich jouw prachtige boek gekregen. Mijn kinderen genieten er elke dag van! Zo mooi!
Agnes, Klinisch Psycholoog

Wow wat een mooi boek en super lieve tekst. Er wordt al druk gelezen! Liefs
Daphne

We hebben je boek al twee keer gelezen!!! Prachtig! Jet wil nu ook zangeres worden. Groetjes,
Lodewijk

Prachtig kleurrijk geïllustreerd boekje voor mijn dochter Nora, vandaag kwam ie binnen, met lieve mooie tekst van de auteur voorin… Dank je wel, Hannah Borst!!
Johanna

Dex zit helemaal in z’n ik wil zingen fase. Hij kent het helemaal uit z’n hoofd. Ik werd gecorrigeerd omdat ik een zin vergat ?
hij vraagt regelmatig aan mij wat ik later wil worden. Zelf heeft hij een lijstje van dingen die hij allemaal gaat worden. Lieke Kamp

Hoi Hannah, ik heb net je boek in één keer aan mijn dochter Rosa voorgelezen. Ademloos was ze. Écht! Mooie boodschap. Gewoon doen wat je leuk vindt! Superlief boek!
Jeroen

Zo’n mooi boek, dank je wel!
Karen

Wat is je boek schitterend mooi. Gister heerlijk voorgelezen aan mijn zoon Pepijn. Genieten.
Rob v

In de ban van dit prachtige boek! Wat mooi, knap en zinvol. Dank!
Marihuela

Hey Hannah,
Je boek is geweldig! Super vermakelijk, goed verhaal, mooi getekend. Iets om heel trots op te zijn!
Maartje

Hallo Hannah,
Guusje is helemaal weg van het boek. We lezen het iedere avond aan haar oor. Ze is zelfs inspireert geraakt. Ze weet het nu zeker: ze wil danseres worden met een microfoon.
Mijn vriend vindt het boek ook geweldig. Hij is voorleesvader op school en wil het boek daar ook gaan voorlezen!
Dank ook voor de audio/liedjes. Guusje en Luuk zijn dol op liedjes!
Hartelijke groet,
Evelyne

Hoi Hannah,
Het boek vind ik erg mooi. Mijn dochter houdt erg veel van liedjes zingen, dus we gaan er nog veel plezier aan beleven! Dankjewel!
Hartelijke groet,
Lonneke

Hannah! Wat een prachtig boek heb je gemaakt!! Nikki was erg blij met het kano van tante Irene. Heel inspirerend, ik ben erg benieuwd naar je voorstelling. Bedankt!
Laura

Ik wil zingen op Youtube:

Op Youtube staat een kort compilatie filmpje van het maakproces van het prentenboek.

Tijdens de Boekenbeurs in den Haag werden Hannah en Joanne geïnterviewd over het boekje. Leuk om te zien.

Op de website Why I Love This Book spreekt Saarein Ter Brake over IK WIL ZINGEN.

Op 5 november 2017 was auteur Hannah Borst op de Antwerpse Boekenbeurs: voorlezen, zingen, spelen en signeren. Dolle pret bij de stand van Uitgeverij Clavis.

Op 11-3-2018 speelden we de voorleesvoorstelling in Kasteel Dussen. Hier een impressie.


Bekijk hier foto’s van de voorleesvoorstelling ‘Ik wil zingen’.

Voor wie wil is het prentenboek online te bestellen bij o.a. De Nieuwe Boekhandelof bij iedere boekhandel bij u in de buurt. Het kan ook gewoon bij ZieZus of bij Bol Wat u wilt

De afgelopen 63 jaar zijn veel boeiende thema’s de revue gepasseerd in de Kinderboekenweek. Sinds 2005 zijn de volgende thema’s aan bod gekomen:

 • 2021: worden wat je wil
 • 2020: Geschiedenis: en toen?
 • 2019: Voertuigen
 • 2018: Vriendschap
 • 2017: Griezelen
 • 2016: Opa’s en Oma’s
 • 2015: Raar, maar waar! – natuur, wetenschap en techniek
 • 2014: Feest! – de KBW bestaat 60 jaar
 • 2013: Klaar voor de start? – boeken over sport en spel
 • 2012: Hallo wereld! – boeken met reisverhalen, ontdekkingstochten en verkenningen
 • 2011: Superhelden – boeken over superhelden
 • 2010: De Grote TekenTentoonstelling – beeldtaal in kinderboeken
 • 2009: Aan tafel! – eten en snoepen in kinderboeken
 • 2008: ZINNENVERZINZIN” – Poëzie
 • 2007: Sub Rosa – boeken vol geheimen
 • 2006: De leeuw is los! – Boeken over dieren
 • 2005: De Toveracademie – Boeken vol magie
 • Een overzicht van alle thema’s vanaf 1962 lees je op Wikipedia.

ZieZus, eigenZinnig theater stimuleert de Zintuigen!