reacties op voorstellingen, kindervoorstellingen en workshops van ZieZus

VERHAAL IN DE KLAS (4-12)

ZieZus vertelt een verhaal in de klas over een thema dat leeft op school. Dat doet ze niet alleen. De kinderen mogen meevertellen. Thematiek: van alles mogelijk (van dieren tot verliefdheid en van sprookjes tot oorlog).

Een verhaal in de klas is een cadeau voor elk kind en de hele klas. En voor de leerkracht. Want wat is mooier dan een thema dat in de klas speelt (bv lentekriebels, de herfst, vriendschap, pesten, vakantie) te verwerken in een spannend, mooi, muzikaal en interactief verhaal. Een verhaal dat deels wordt voorbereid en deels ter plekken dmv geïmproviseerd storytelling wordt verzonnen door de verteller. En door de kinderen, want die mogen ook meevertellen. En zullen we dan ook wat scenes uitspelen?
Naast het door school aangegeven thema zijn de ingrediënten die de kinderen in de klas geven de voedingsbodem voor het verhaal.
Een verhaal in de klas schijnt een positief, vernieuwend en creatief licht op een onderwerp. En het actief meedenken met het verhaal, dat wil toch ieder kind?

ZieZus komt met 1 persoon en kan 1 tot 4 klassen langs gaan.
De duur van een verhaal in de klas ligt tussen de 20-40 minuten. In overleg.
Soms worden ter plekken korte scenes uit het verhaal uitgespeeld, als de groep dat leuk vindt.
Binnen het geïmproviseerde verhaal verzinnen we er ook liedjes bij, want we nemen altijd een gitaar of ukelele mee en kunnen een piano gebruiken, als die aanwezig is in de klas of op school.

De verhalenverteller van ZieZus is Hannah Borst.