Voorstelling improvisatietheater Voortgezet Onderwijs (12-18)

Voorstelling improvisatietheater Voortgezet Onderwijs (12-18)

Inhoudelijk meedenken en zelfs meespelen kan en mag in ZieZus’ improvisatietheater voorstelling voor het Voortgezet Onderwijs. Lachsalvo’s en open monden gegarandeerd. Comedy voorstellingen maar ook serieuze voorstellingen. Impro werkt en past bij vele thema’s! 

Improvisatietheater voor jongeren
Voor jongeren 12-18 is improvisatietheater een zeer geschikte theatervorm. Om te doen én om naar te kijken. Jongeren zijn bekend met tv programma’s zoals De Lama’s, De Vloer Op en De Grote Improvisatieshow. Ze vinden het leuk en uitdagend om invloed op de voorstelling te hebben en sommigen spelen graag mee. Maar dat hoeft helemaal niet;-)

We kunnen voor uiteenlopende doelgroepen spelen: brugklassers, gymnasium, VMBO, Speciaal Onderwijs… wij tunen in op de doelgroep en op het thema van de voorstelling. De thema’s worden aangedragen door de opdrachtgever en in overleg wordt van te voren besproken wat de opdrachtgever belangrijk vindt om in de voorstelling naar voren te laten komen.

Thema’s kunnen o.a. zijn:
-nieuw op school zijn;
-sociale media,
-pesten,
-bijna vakantie hebben of bijna van school af gaan;
-vriendschap;
-insluiting/buitensluiten;
-alcohol/drugs;
-diversiteit;
-jonge mantelzorgers;
-armoede;
-gewoon gezellig samenzijn/ groepsbinding e.d.

Wij dragen zorg voor een LICHTE benadering van onderwerpen die ook een ZWARE kant hebben. Het moet niet té dramatisch worden. Juist door een theatrale, muzikale benadering met veel muziek en zang  er in brengen wij zware thema’s met lichtheid.

Uitgebreide achtergronden over improvisatietheater in het algemeen en de verschillende vormen lees je op de pagina: improvisatietheater achtergrondinformatie. Wij geven ook workshops improvisatietheater.

ZieZus biedt de volgende twee vormen van improvisatietheater aan:

1) De ImproMusical (lange vorm improvisatietheater)
De ImproMusical van ZieZus is een musical op maat gespeeld door 2 of 3 spelers en een pianist. Een musical van tussen de 20 en 50 minuten die per opdracht geheel op maat gesneden wordt. Het grootste deel wordt ter plekke, samen met het publiek verzonnen. Een klein deel van de musical wordt van te voren goed voorbereid: wat is het thema van de opdrachtgever? Welke vragen stellen we aan het publiek zodat we de juiste ingrediënten hebben voor onze musical? Een unieke musical die geheel past bij de beleefwereld van de jongeren. Ze denken en spelen mee. Vol muziek en humor.

2) Impro comedy (korte vorm improvisatietheater)
Een Impro Comedy voorstelling bestaat uit een aantal korte theatrale scenes, afkomstig uit de theatersport. Scènes duren zo tussen de 5 en 10 minuten en iedere scène heeft zijn eigen ‘spelvorm’. In de ene scène doen jongeren mee, in de andere niet en weer een andere bestaan uit een geïmproviseerd lied. De scenes kunnen allemaal rond 1 thema spelen, maar kunnen ook meerdere thema’s aanstippen. Korte vormen zijn vaak humoristisch, onverwacht en to the point. Naast humor/comedy is er ook zeker ruimte voor  een serieuze scene of een mooi lied. Humor, snelheid en gekke twists horen er altijd bij.

Neem vrijblijvend contact met ons op om te bespreken welke vorm improvisatietheater het beste past bij uw thema of uw groep jongeren.