Workshop Speelse Sociale Vaardigheden (12-18)

Workshop Speelse Sociale Vaardigheden (12-18)

Heb je een groep jongeren die je voor moet bereiden op een (maatschappelijke) stage of die problemen hebben rond communicatie, bespreek dan met ZieZus de mogelijkheid tot de workshop ‘speelse sociale vaardigheden’.

In de op maat gemaakte workshop werken we met de groep aan de basisvaardigheden van communiceren: oogcontact maken, naar elkaar luisteren, lichaamstaal, stemvolume e.d. We maken gebruik van theateroefeningen en rollenspellen en passen deze aan op het niveau van de groep.

Per workshop geven we aandacht aan hetgeen in de groep speelt en het doel van de opdrachtgever. Bijvoorbeeld: laatst gaven we de workshop aan een groep 13-15 jarigen uit het Praktijkonderwijs. Zij gingen voor het eerst stage lopen. Het gewenste doel was de jongeren te leren (en te motiveren) om niet kauwgom te kouwen, een hand te geven bij ontmoetingen, je naam duidelijk te zeggen, staan met je handen uit je zakken en geen koptelefoon op te hebben. Middels verschillende oefeningen hebben we al deze vaardigheden inzichtelijk gemaakt en hebben de jongeren ermee kunnen oefenen.

Duur workshop: in overleg
Locatie: op school in een ruim lokaal, stoelen in theateropstelling of in een kring.
Benodigdheden: flip-over met stiften