Sinterklaasvoorstelling PIET OP PAD (4+)

Sinterklaasvoorstelling PIET OP PAD (4+)

In PIET OP PAD raakt Piet een schoencadeautje kwijt. Oh nee. Wat moet hij doen? Waar is hij het verloren? Is hij het eigenlijk wel verloren? ZieZus speelt speciaal in de Sinterklaastijd de kindervoorstelling ”Piet op Pad!” op scholen, in bibliotheken, in theaters en voor verenigingen en stichtingen.

Piet op Pad!

Piet moet een belangrijk pakje afleveren in de schoen van Nina. Niet zomaar een pakje. Het cadeau dat Nina al zooooo lang wil hebben. Sinterklaas geeft een belangrijke raad: “Raak het onderweg niet kwijt!”
Alleen de weg is lang en het is donker buiten. En Piet moet lang lopen. En klimmen. En de weg zoeken. Piet wordt afgeleid. En.. waar is het pakje nou? Oh oh…  Piet is het pakje kwijt.
Wie helpt met zoeken? Lukt het Piet om op tijd het pakje in Nina’s schoen te stoppen? Loopt het goed af?

De kinderen bepalen samen met de spelers waar de voorstelling heen gaat. Om welk cadeau gaat het? Waar gaat Piet zoeken? Wie komt hij tegen? De inhoud van de voorstelling is deels nog onbekend, maar één ding is zeker: het wordt weer een spannende, muzikale, interactieve en humoristische voorstelling!

Piet Op Pad is voor een deel een improvisatietheater voorstelling. Improvisatievoorstellingen zijn interactieve voorstellingen die  met hulp van  kinderen bedacht en gespeeld worden. De kinderen mogen dingen roepen die de spelers meteen gebruiken in de voorstelling. Meespelen mag ook. Als de wind door de bomen giert,kunnen we zeker wat bomen gebruiken op het podium! Als Sinterklaas een scène speelt met Piet, wil een kind vast een van deze rollen spelen. Misschien wil een kind uit het publiek wel delen met de groep wat hij of zij nou heeeeel graag in de schoen zou willen vinden. Misschien mogen alle kinderen wel tegelijkertijd meespelen… we verklappen niet hoe dat er uitziet. Daar moet je eens bij zijn.

Kortom, alles kan gebeuren in deze interactieve, muzikale voorstelling. Omdat de kinderen zoveel invloed hebben op de voorstelling zullen ze deze niet snel vergeten.

Let op: wij spelen verschillende rollen, zo ook de rol van Piet en Sint. En wij doen dit heel transparant naar de kinderen. We doen duidelijk een nep-Sint zonder baard. Verder gebruiken wij GEEN SMINK in de voorstelling.

Leeftijd: 4+  jaar.
Spelers o.a: Hannah Borst,  Irene van der Aart en Marco van Duuren
Geschikt voor: scholen & bibliotheken en andere kindgerichte organisaties

REACTIES VAN OPDRACHTGEVERS:

Wij hebben genoten van de sinterklaasvoorstelling en ook zeker van de kinderen.
Ze zaten allemaal echt in het verhaal!
Ook de ouders die er nog even bij waren, waren heel enthousiast.
Dus, bedankt, en wie weet tot ziens!
Groeten,
Charlotte
OVS Heenvliet

Ha Hannah,
Ik heb gehoord dat de sinterklaasvoorstelling geweldig was en dat je collega’s alle kinderen op het podium hebben gekregen! Dat het zo leuk was dat alle kinderen zo betrokken waren en zelfs de verlegen kinderen los kwamen. Complimenten hoor! Ik heb ook gehoord dat mn zoon een boterham met ham het allerlekkerst vindt hahaha en dat dus naspeelde.Kortom een leuk iets om op terug te kijken! Heel erg bedankt! Leuk te horen dat jullie het ook zo hebben ervaren.
Groetjes.
Christine
Stichting Wijkcentrum De Harp, Capelle aan den IJssel

Het was super [voorstelling Piet op Pad 2022], mooie opkomst en alleen maar blije gezichten bij zowel de kinderen als de ouders! Je kan aan alles merken dat jullie een professioneel theater zijn, we hebben genoten! Onze dank is groot, wie weet tot een volgende keer!
Rowenna, Bibliotheek Emmeloord

Op 23-11-2019 hadden wij de voorstelling piet op pad.
Wat was dit leuk. Samen met alle kinderen en ouders ontstond er een leuk verhaal.
Iedereen was dol enthousiast en benieuwd hoe het verhaal zou aflopen.
Ook Sinterklaas werd betrokken in het spel.
Al met al een geslaagde middag met een hele leuke voorstelling.
Vrienden van Sinterklaas Benningbroek Sijbekarspel

Voor vragen over inhoud en prijzen, boekingen of meer informatie kunt u contact opnemen met ZieZus, eigenZinnig theater.

ZieZus, eigenZinnig theater stimuleert de Zintuigen!