_CWF5410Maranza is een interactieve voorstelling waar suggesties uit het publiek de inspiratiebron vormen van een nieuwe Maranza voorstelling.

In een Maranza voorstelling wordt er gespeeld met negen bijzondere personages, gespeeld door één of twee acteurs en door kinderen uit het publiek. De voorstelling wordt muzikaal begeleid door een pianist. Het hele verhaal en de liedjes worden ter plekke geïmproviseerd.

Tijdens de voorstelling vragen de spelers vaak de raad aan het publiek. Hoe moet het verder gaan? Hoe voel ik mij? Wat moet ik doen? Hierdoor staat de voorstelling dicht bij de belevingswereld van de kinderen.

MARANZA is geschikt voor theaters, Primair Onderwijs en Voortgezet Onderwijs. Voor beiden geldt dat het ook prima geschikt is voor Speciaal Onderwijs. Wij passen de speelwijze en speelstijl natuurlijk aan op de doelgroep die in de zaal zit.

De personages van Maranza hebben vaste namen: Zara, Ollie, Meneer Twijfel, Kokkie, Gruwelda, Semoira, Roderick, Antoinette en Mortor. Deze personages hebben een aantal vaste karaktereigenschappen. Zo is Roderik een stoere vent, is Gruwelda ervan overtuigd dat zij alles het beste weet en houdt Ollie van lezen en leren. De negen personages beleven in iedere voorstelling een nieuw avontuur.

De Maranza voorstellingen zijn naast vrolijke, luchtige voorstellingen uitermate geschikt voor de ‘complexere’ onderwerpen die in de ZieZus voorstellingen behandeld worden. Onderwerpen waar Maranza zich goed voor leent:

  • Vriendschap en ruzie: Wat betekent vriendschap voor jou? Heb je met je beste vriend of vriendin of in de klas wel eens ruzie gehad? Kwam het weer goed? Hoe los je een ruzie op?
  • Diversiteit (op school of in de buurt): gaat het er bij jou thuis precies zo aan toe als bij andere kinderen thuis? Of zijn er dingen die bij iemand anders thuis heel anders gaan. Hoe is dat? Wat vind jij ervan? Hoe ga je er mee om? Hier kunnen verschillende geloofsovertuigingen aan bod komen.
  • Dingen doen die niet mogen: heb jij wel eens iets gedaan dat niet mocht? Of toegekeken dat een ander iets deed wat niet mocht? Of misschien heb je helemaal niets gedaan toen anderen stout waren?
  • Homoseksualiteit: wat is dat eigenlijk? Ken jij iemand in je omgeving die homoseksueel is? Wat hoor je erover op school? Wordt ‘homo’ wel eens als scheldwoord gebruikt? Wat vind jij ervan?
  • Pesten: wordt er op jouw school wel eens gepest? Heb jij wel eens iemand gepest? Ben jij wel eens gepest? Hoe ging jij ermee om? En wat deden andere kinderen en de leerkracht?
  • Lentekriebels: verliefdheid, lichamelijke veranderingen.
  • Heeft u een serieus, pittig, zwaar of lastig onderwerp, laat het ons weten en samen kijken we of Maranza goed bij uw onderwerp past.

Voor de luchtigere onderwerpen en gelegenheden zoals de Meester & Juffendagen, verjaardagen en jubilea raden kan Maranza ook prima. Maranza lijkt op de voorstelling ROEPUMA maar heeft een iets andere insteek en andere kostuums. We bekijken per opdracht welke van de twee het best bij u past.

Voor het voortgezet onderwijs: improvisatietheater vormen voor voortgezet onderwijs.

Wij doen in het Joods Historisch Kindermuseum in Amsterdam een speciaal Maranza project voor kinderen met leerondersteuning. We zijn nog op zoek naar schoolklassen uit de regio Amsterdam die geïnteresseerd zijn hierin. Uitgebreide informatie lees je door op deze link te klikken.

IMG_3077

Het concept van Maranza en de kostuums van Maranza zijn ontwikkeld door Marihuela Belt en André Besseling. ZieZus heeft deze voorstelling in bruikleen en speelt deze voorstelling enkel voor kinderen en jongeren. Maranza kan ook gespeeld worden in het bedrijfsleven. Bent u hier in geïnteresseerd, dan verwijzen wij door naar www.maranza.nl.

Duur voorstelling: ongeveer 45 minuten.
Doelgroep basisschool: kinderen 4-12 jaar of opsplitsen in 4-7 en 8-12 of in ‘bouwen’ (onder-midden-bovenbouw). Of de onderbouw van het Voortgezet Onderwijs.
Doelgroep middelbare school: in overleg.
Aantal kinderen per voorstelling: per opdrachtgever worden de wensen besproken.
Locatie: in overleg.
Contact: Bel of mail ons en dan maken wij een passend programma voor u.

Voor vragen over inhoud en prijzen, boekingen of meer informatie kunt u contact opnemen met ZieZus, eigenZinnig theater.

Bekijk ook de foto’s van MARANZA»

ZieZus, eigenZinnig theater stimuleert de Zintuigen!