Educatief muziekprogramma MAESTRO, MUZIEK! (6-12)

Educatief muziekprogramma MAESTRO, MUZIEK! (6-12)

MAESTRO, MUZIEK! is een gevarieerd educatief muziektheater programma vol spel en muziek waarin verschillende kanten van muziek belicht worden: muziek maken, muziek luisteren, muziek voelen en over muziek leren.
Het geheel duurt 45 tot 60 minuten (in overleg met de opdrachtgever).
MAESTRO, MUZIEK! Bestaat uit vier programmaonderdelen :

  • Een muzikale warming-­up. Alle kinderen en leerkrachten zingen mee en ervaren hoe het voelt om met een grote groep samen te zingen. Eenstemmig, tweestemmig, driestemmig misschien?
  • Een muzikale reis. Muziek is de afgelopen honderden jaren veel veranderd. Korte impressies van muziekstijlen passeren de revue, van vroeger tot nu (bijvoorbeeld hoe klinkt Gregoriaanse muziek, blues, klezmer, rap etc.). Deze reis krijgt een verrassend theatraal tintje.  
  • Muziek en emotie: Wat doet muziek met jouw gevoel? Wat doet muziek in een film, op tv of in het theater met jou? In dit onderdeel ervaren de kinderen dat een scène uit een film, soap of theaterstuk een heel andere betekenis krijgt als de muziek verandert. Een blok vol luister-­ en kijksensaties waar de kinderen veel van leren.
  • schoollied: We maken samen een schoollied tot slot, waarbij een aantal kinderen de inhoud aandragen en alle kinderen mogen meezingen. Dit kan toegepast worden op een thema zoals ‘groep 8 lied’ of ‘meester en juffenlied’.

 

Met MAESTRO, MUZIEK! doen de kinderen een positieve muziekervaring op, leren ze over muziekstijlen en ervaren dat muziek veel invloed heeft op je gevoel. De voorstelling zit vol interactie, humor en spel en zal nog lang naklinken bij de kinderen.

Lesbrief: Wanneer gewenst ontvangen jullie voorafgaand aan het optreden een lesbrief met voorbereidende opdrachten.

Bekijk hier foto’s van Maestro, Muziek!

Neem contact op met ZieZus voor mondelinge toelichting, data, prijzen en boekingen.

ZieZus, eigenZinnig theater stimuleert de Zintuigen!