KERSTVOORSTELLING (4-12)

KERSTVOORSTELLING (4-12)

KERSTVOORSTELLINGEN van ZieZus: muzikaal en interactief improvisatietheater rond het thema kerst.

In de donkere, koude dagen voor Kerst speelt ZieZus warme Kerstvoorstellingen voor kinderen op scholen en in bibliotheken. Ieder kind heeft zijn eigen gedachten over Kerst. De een denkt aan cadeautjes, een ander aan familiespelletjes, de kerstboom, het eten of vrede op aarde.

ZieZus speelt haar eigen Kerstverhaal met hulp van de kinderen. Hun gedachten, wensen en ideeën zijn de inspiratiebron voor de spelers.

Wat eet jij het liefst met Kerst? Wie wil er een sprekende kerstboom spelen? Willen de kinderen een lied horen over oma die geen kalkoen lust? Of over een Kerstboom die in een nacht al zijn naalden verliest? Misschien moet er wel een hele Kerststal komen. In dat geval zullen de kinderen zeker moeten meespelen want zoveel dieren hebben we niet bij ons.

In deze kerstvoorstelling staan de ideeën van de kinderen centraal. De kinderen mogen dingen roepen, meezingen en soms mogen ze zelfs op het podium komen. De spelers hebben de kinderen nodig. Zonder kinderen geen inspiratie, zonder kinderen geen lied, zonder kinderen geen thema, zonder kinderen geen voorstelling. Dus: kinderen, roep maar, vertel maar, deel maar! Wij gaan spelen!

De muzikaliteit, humor, kindgerichtheid en interactiviteit van deze voorstelling maakt het een onvergetelijke beleving voor jonge kinderen.

Bekijk hier het fotoalbum van de Kerstvoorstelling >>

N.B. De Kerstvoorstelling sluit NIET aan op een geloofsovertuiging. Het is dus geen theatrale bewerking op de Bijbel of op een ander geschrift. De gehele voorstelling wordt ter plekke verzonnen. Wel kunnen er standaard winterse kerstelementen of in onze cultuur gewortelde symbolen in voorkomen zoals een kerstboom, sneeuwpoppen, kerstballen of een kerststal.

Leeftijd: 4-12 jaar (voor scholen mogelijk in ‘bouwen’ of oudste en jongste helft van de school)
Duur: ongeveer 45 minuten
Spelers: Hannah Borst, Jelke Smit en Irene van der Aart
Geschikt voor: scholen & bibliotheken en andere kindgerichte organisaties

 

REACTIES OP ONZE KERSTVOORSTELLING:

Zoek je een spetterende voorstelling voor je kerst/eindejaarsviering op school, ben je bij Ziezus aan het juiste adres! Wij zochten een kersvoorstelling die bij onze school paste en dat is meer dan gelukt! Wij wilden humor, improvisatie en zeker geen saai en voorstelbaar stuk. Dit hebben we zeker gevonden bij ZieZus! De kinderen waren van begin tot eind geboeid en werden in grote mate betrokken bij de totstandkoming van het verhaal. Sterker: zij bepaalden het verhaal! Prachtig om te zien dat alle kinderen, jong en oud, genoten van de voorstelling. Ook de aanwezige leerkrachten en ouders werden meegesleept in de voorstelling en werden soms streng aangekeken door de kinderen omdat ze te hard lachten….Aanrader dus!!
Esther, OBS de Brandaris

Beste Hannah,
Wat was het weer een feest gisteren! Nogmaals dank voor de mooie kerstvoorstellingen. De reacties van de kinderen waren heel positief. Ze hebben het geweldig gevonden. Van groep 1 tot en met groep 8.
Voor straks fijne dagen en alvast een heel goed en gezond 2023 toegewenst!
Met groet,
Karin
Directeur ABBS de Zuiderzee

Beste Hannah,
Ik wil jullie nogmaals bedanken voor het optreden bij ons op de Franciscusschool in IJmuiden. Jullie hebben een groep kinderen, die niet vaak in aanraking komt met een voorstelling, een prachtig avontuur bezorgd.
We hebben genoten!
Op bijgaande foto kun je zien dat er ook in de lokale pers aandacht wordt geschonken aan jullie optreden.
Hele fijne kerstdagen en een goed 2018!
Annemarie, Franciscusschool in IJmuiden

Ik vond het ook echt een ontzettend leuke voorstelling!
Veel leuke, vermakelijke en ontroerende momenten.
Ik vind het knap hoe jullie het ter plekke allemaal zo weten neer te zetten.
Ontzettend leuk ook dat juist Mi Fung (de oliebollen verkoopster) en Irma op het podium kwamen en zo’n uitgebreide rol kregen.
Irma is een natuurtalent als het op acteren aan komt, fantastisch om te zien hoe zij direct en zonder enige gene in haar rol duikt.
Maar uiteraard waren de andere rollen ook goed bedacht en vooral goed uitgevoerd!
Kortom, niets dan lof ?
De mensen die ik heb gesproken waren ook enthousiast. “Een leuk stuk en mooi om te zien hoe jullie het zo toegankelijk weten te maken voor deze doelgroep””leuk om mee te doen *giechel giechel*” (Mi Fung)  “ik had wel meer willen doen” (het potlood) En zo nog wat meer enthousiaste opmerkingen van de ondervraagden en spontane reacties. Dus absoluut weer voor herhaling vatbaar, ook van onze kant!!
Hartelijke groeten aan je mede Ziezussen ? en tot binnenkort!
Groetjes,
Ilse
Prinsenstichting (voor mensen met een verstandelijke beperking)

Dag Hannah,
Ik heb alleen maar zeer positieve reacties ontvangen. De voorstelling was erg geslaagd. Er staan wat foto’s van de voorstelling op onze site.Groet,
Felix, OBS De Twirre

Hoi Hannah,
Wij hebben genoten van de kerstvoorstelling met Irene en Marco!!
Het was superleuk dat de kinderen zoveel mee konden denken en meedoen.
De muziek die Marco als glinsterende sterren rondstrooiden was zeer toepasselijk en passend bij alle gevoelens die Irene samen met de kinderen op het toneel tot leven wekte.
De zingspraakstukjes spraken enorm aan, zo werk ik ook vaak in de klas (zou er best een pianist bij willen hebben 🙂 )
Mijn eigen rol was ook grappig, speelde gewoon mezelf, maar heb nogmaals samen met de kinderen een fantastische middag gehad.
Met een zonnige groet,
Nienke
Larense Montessorischool

Hallo Hannah,
Bedankt voor de leuke kerstvoorstelling.
De kinderen maar ook de leerkrachten vonden het allemaal erg leuk en hebben genoten!!
Fijne feestdagen en tot ziens!!
Simone, BS Knotwilg

Hoi Hannah!!!
Ik vond de kerstvoorstelling super leuk!!!Heb zo moeten lachen om de kalkoen die nog bij de Aldi is….
Ik wil jou bedanken voor het contact en hopelijk tot ziens.
Debbie

Bekijk hier foto’s van de interactieve kerstvoorstelling.

Voor vragen over inhoud en prijzen, boekingen of meer informatie kunt u contact opnemen met ZieZus, eigenZinnig theater.