Lekker broodje kerst kaasKERSTVOORSTELLING ZieZus: muzikaal en interactief improvisatietheater

In de donkere, koude dagen voor Kerst speelt ZieZus warme Kerstvoorstellingen voor de jeugd. Ieder kind heeft zijn eigen gedachten over Kerst. De een denkt aan cadeautjes, een ander aan familiespelletjes, de kerstboom, het eten of vrede op aarde.

ZieZus speelt haar eigen Kerstverhaal met hulp van de kinderen. Hun gedachten, wensen en ideeën zijn de inspiratiebron voor de spelers.

Wat eet jij het liefst met Kerst? Wie wil er een sprekende kerstboom spelen? Willen de kinderen een lied horen over oma die geen kalkoen lust? Of over een Kerstboom die in een nacht al zijn naalden verliest? Misschien moet er wel een hele Kerststal komen. In dat geval zullen de kinderen zeker moeten meespelen want zoveel dieren hebben we niet bij ons.

In deze kerstvoorstelling staan de ideeën van de kinderen centraal. De kinderen mogen dingen roepen, meezingen en soms mogen ze zelfs op het podium komen. De spelers hebben de kinderen nodig. Zonder kinderen geen inspiratie, zonder kinderen geen lied, zonder kinderen geen thema, zonder kinderen geen voorstelling. Dus: kinderen, roep maar, vertel maar, deel maar! Wij gaan spelen!

De muzikaliteit, humor, kindgerichtheid en interactiviteit van deze voorstelling maakt het een onvergetelijke beleving voor jonge kinderen.

Bekijk hier foto’s van de Kerstvoorstelling >>

N.B. De Kerstvoorstelling sluit NIET aan op een geloofsovertuiging. Het is dus geen theatrale bewerking op de Bijbel of op een ander geschrift. De gehele voorstelling wordt ter plekke verzonnen. Wel kunnen er standaard winterse kerstelementen of in onze cultuur gewortelde symbolen in voorkomen zoals een kerstboom, sneeuwpoppen, kerstballen of een kerststal.

Leeftijd: 4-12 jaar (voor scholen mogelijk in ‘bouwen’ of oudste en jongste helft van de school)
Duur: ongeveer 45 minuten
Spelers: Hannah Borst, Jelke Smit en Irene van der Aart
Geschikt voor: scholen & bibliotheken en andere kindgerichte organisaties

 

Voor vragen over inhoud en prijzen, boekingen of meer informatie kunt u contact opnemen met ZieZus, eigenZinnig theater.