Kindervoorstelling HALLO WERELD (4-12)

Kindervoorstelling HALLO WERELD (4-12)

In Hallo Wereld gaan we op reis in Opa Piet’s verleden. Opa was kapitein op een schip en voer de wereld rond. In welk land wil jij van boord? Thema’s: de wereld; landen; reizen; avontuur; voertuigen; vervoersmiddelen.

Kindervoorstelling HALLO WERELD
Nina vindt in deze kindervoorstelling bij haar opa en oma een spannend voorwerp op zolder. Het is een wereldbol, helemaal onder het stof. De wereldbol is van opa. Opa heeft over de hele wereld gereisd toen hij kapitein was op een groot schip. Nina wil alles weten over de spannende avonturen die opa heeft beleefd. Waar is opa geweest? In welke landen? Waar ontmoette hij oma? Opa weet het zelf niet meer zo goed… De kinderen uit de zaal helpen opa zijn geheugen op te frissen. Help je mee?

In deze interactieve, muzikale meespeelvoorstelling neemt ZieZus kinderen 4-12 jaar mee op wereldreis. De kinderen bepalen waar we van boord gaan.

Deze voorstelling past goed bij de thema’s: reizen; avontuur; landen; de wereld; vervoersmiddelen*; voertuigen. Deze voorstelling was een groot succes tijdens de Kinderboekenweek 2012 en spelen we sindsdien nog vaak op scholen en in bibliotheken.

*Vervoersmiddelen: wanneer een school (of bibliotheek) bij het onderwerp ‘reizen’ eerder ‘vervoersmiddelen’ dan ‘landen’ of ‘de wereld’  centraal heeft staan, dan kunnen we een speciale versie van deze voorstelling spelen. Dan verwerken we de vervoersmiddelen in de voorstelling die in de klas worden behandeld (bijvoorbeeld ‘vliegtuig’, ‘onderzeeër’ of ‘bus’. Plus: we hebben nog een reisvoorstelling: ALTIJD ONDERWEG, waarin vervoersmiddelen centraal staan. Deze voorstelling speelden we 28 keer tijdens de Kinderboekenweek 2019. Neem contact op voor overleg welke voorstelling het beste past. 

Wanneer school met een of twee landen of culturen bezig is kan dit worden doorgegeven en kunnen wij die in de voorstelling verwerken.

Hallo Wereld voor het SPECIAAL ONDERWIJS: voor het speciaal onderwijs hebben we een andere versie gemaakt omdat bleek dat flashbacks lastig waren voor de kinderen. Voor het speciaal onderwijs spelen we het volgende verhaal:  Oma Selma heeft altijd hard gewerkt en is sinds kort met pensioen. Elke dag is ineens hetzelfde. Oma Selma verveelt zich. Dan komt haar kleindochter Nina met een briljant idee: ‘Oma, je bent nog nooit Nederland uit geweest. Jij moet op ontdekkingsreis. En uit elk land neem je dan voor mij een cadeautje mee.” Dat vindt oma een uitstekend idee. Selma gaat de wijde wereld in. Ze pakken de wereldbol. Wat veel landen bestaan er. Waar zal Oma Selma heen gaan? De kinderen in de zaal helpen Selma een land kiezen. Dan pakt Oma haar koffer. Wat moet ze mee? En wie wil de koffer even spelen? En wie de tandenborstel? Wie ontmoet Oma op haar ontdekkingsreizen. En wat neemt ze voor Nina mee uit alle landen? Samen met de kinderen verzin en speel ik de reizen van oma Selma. Kinderen spelen verschillende rollen: voorwerpen, maar ook Selma of Nina of een gevaarlijk dier uit een oerwoud hier ver vandaan. We stonden met dit verhaal op de website van SBO Bleyburg in Sliedrecht.

Bekijk foto’s van Hallo Wereld >>

Speelperiode: het hele jaar.
Duur voorstelling: ongeveer 45 minuten.
Doelgroep: kinderen 4-12 jaar of opsplitsen in 4-7 en 8-12 of in ‘bouwen’ (onder-midden-bovenbouw).
Aantal kinderen per voorstelling: per opdrachtgever worden de wensen besproken.
Locatie: In de gymzaal/speellokaal van de school; in de (voorlees)zaal van de bibliotheek, in overleg.
Contact: Bel of mail ons en dan maken wij een passend programma voor u.

Hoi Hannah,
Wat was het ontzettend leuk vanmorgen! De kinderen vonden het fantastisch en zeiden ook meerdere malen dat ze jullie zo lief vonden. De herkenning van de thema’s in de groep was een succes en werd heel erg gewaardeerd door de kinderen en de juffen. Erg leuk dat er meerdere kinderen op het podium mee mochten doen en dat ook bijna allemaal wel wilden. Vrolijke liedjes, leuke bewegingen en dansjes…kortom, het was top!
Ik wens jullie alvast een fijn weekend!
Groetjes,
Irene
Oecumenische Basisschool Klimop Purmerend

Hartelijk dank voor de mooie en humoristische voorstelling.
ZieZus Eigenzinnig Theater weet alle kinderen mee te krijgen in hun voorstelling Hallo Wereld en heeft ook de nodige aanpassingen van te voren gevraagd heel subtiel verwerkt.
Ik heb nog nooit een kind zo enthousiast een Eiffeltoren zien spelen en de hele zaal horen meebrullen.
Heel knap met kinderen van 8 – 12 jaar, waarvan een groot deel anderstalig zijn.We gaan zeker nog een keer met jullie kapitein in zee.
Met vriendelijke groet,
Mirjam 
Coördinator Sociaal Domein en Studiebieb

Op 13 oktober heeft ZieZus Hallo Wereld gespeeld in het Kasteel Dussen. Zoals we van hun gewend zijn, was ook dit weer een voorstelling met veel humor, waarin voor de kinderen ook weer veel te leren viel.Het improvisatietalent van Hannah en Irene is in een woord geweldig te noemen.Ruim 300 schoolkinderen uit het Land van Heusden en Altena hebben de voorstelling gezien en de reacties waren alom positief
Dames, bedankt en graag tot een volgende keer!
Tessa
Stichting Kasteel Dussen

Hallo hannah en Jelke,
Ik heb alleen maar positiefs gehoord over jullie voorstelling weer. En zo leuk aansluitend op ons projectthema en bij onze liedjes. Een verlegen meisje dat nieuws altijd eng vindt, ze begon aan mijn arm hangend tegen mij aan gekropen, speelde uiteindelijk mee en ze wilde zelfs nog een keer aan de beurt komen.
Bedankt voor de super leuke voorstelling en tot de volgende keer.
Groetjes,
Arianna 
Leerkracht groep 1 van de 8e Montessorischool Amsterdam)

Wat een GEWELDIG feestje heeft mijn zoon Matej vanmiddag bij de voorstelling Hallo Wereld gehad !!! Super bedankt!!! Jullie zijn TOP!!!
Groetjes, Lenka Urbanova

He Hannah,
Hallo Wereld was echt een super leuke voorstelling!! Je hebt erg leuke collega’s, ze deden het geweldig! En ook zo leuk dat ze de kinderen er zo bij betrekken, de kinderen waren ook allemaal erg enthousiast!! Echt helemaal top! Dank jullie wel! Wij gaan vol enthousiasme aan ons project werken!
Groetjes van
Leonie
Rooms Katholieke Basisschool St. Antonius, Kortenhoef

Hoi Hannah,
Heel erg bedankt dat jullie op het laatste moment nog konden komen, iedereen was weer erg enthousiast over Hallo Wereld.
Fijne zomer!
Oja, en zet ons maar vast in je agenda voor volgend jaar! Want we vinden het fijn als jullie volgend jaar ook weer komen spelen.
Groetjes van Anouk
Troelstraschool, Amsterdam

 

Voor vragen over inhoud en prijzen, boekingen of meer informatie kunt u contact opnemen met ZieZus, eigenZinnig theater.

ZieZus, eigenZinnig theater stimuleert de Zintuigen!