Alle kindervoorstellingen, jeugdvoorstellingen en voorstellingen voor jongeren van ZieZus bevatten interactieve elementen. We noemen onze voorstellingen dan ook interactieve jeugd of kindervoorstellingen of interactief jeugdtheater.
De jeugdvoorstellingen vinden plaats op school, in de bibliotheek, in een theater of op een door de opdrachtgever aangedragen locatie.
Hoe ziet interactief jeugdtheater er bij ZieZus uit?
- Kinderen zitten niet de hele voorstelling stil naar de spelers te kijken
- Tijdens de voorstelling zijn er momenten dat kinderen kunnen meezingen of meespelen vanaf hun zitplaats
- Tijdens de voorstelling worden kinderen gevraagd om op het podium mee te spelen. Kinderen kunnen dan een hoofdrol overnemen, een bijfiguur spelen of kinderen worden als object ingezet). In de ene voorstelling gebeurt dit vaker dan de andere. In onze improvisatietheater* voorstellingen ROEPUMA, LEZEN IS LEUK, HALLO WERELD en MARANZA wordt er het meest meegespeeld door de kinderen.
- Tijdens sommige voorstellingen wordt ook de inhoud van de voorstelling op interactieve wijze beïnvloed: de spelers vragen verbale suggesties aan de zaal (Bv. “Aan wie ga ik raad vragen?” of “Hoe voel ik mij nu?”). De suggesties van de kinderen worden direct in de voorstelling verwerkt. Deze vorm van interactiviteit wordt gebruikt bij onze improvisatietheatervoorstellingen.
*Improvisatietheater wordt door sommige mensen ook ‘meeleeftheater’ of ‘meespeeltheater’ genoemd.