Voorstelling Nationale Voorleesdagen 2022

Voorstelling Nationale Voorleesdagen 2022

Tijdens de Nationale Voorleesdagen 2022 speelt ZieZus zoals elk jaar een interactieve en muzikale kindervoorstelling. Deze voorstelling is voor peuters en kleuters en hun (groot)ouders.

Het Prentenboek van het Jaar 2021 dat centraal staat tijdens De Nationale Voorleesdagen is bekend. Het prentenboek heet: MAAR EERST VING IK EEN MONSTER. Het prentenboek is geschreven door Tjibbe Veldkamp en is geïllustreerd door Kees de Boer (Uitgeverij Lemniscaat).

Het Prentenboek van het Jaar wordt onze inspiratiebron voor een nieuwe kindervoorstelling die wij in januari 2022 spelen tijdens De Nationale Voorleesdagen. Wij hebben nu al zin in het maken en spelen van weer een lieve, muzikale voorstelling voor peuters en kleuters. In de voorstelling wordt meegezongen, meegespeeld en veel gelachen. Wij maken gebruik van interactieve momenten, humor en improvisatie. Dit jaar wordt het wel een spannende voorstelling. Durf jij te komen? Iets met monsters en… ben jij eigenlijk bang voor monster?

Klik op contact en reserveer een datum of stel je vraag.

Praktische informatie alvast: onze voorstellingen voor de Nationale Voorleesdagen duren ongeveer 35 minuten en zijn geschikt voor kinderen van 2-6 jaar en hun (groot)ouders of begeleiders. Wij spelen in bibliotheken, op kinderdagverblijven, crèches en voor kleuterklassen.

Binnenkort volgt hier de titel en omschrijving van de nieuwe voorstelling.

De voorstelling kan wel alvast geboekt worden. De Nationale Voorleesdagen starten op woensdag 26 januari 2022.

In 2021 werden helaas onze voorstellingen IK WIL VLIEGEN gecanceld vanwege corona. Wij hebben veel zin in 2022 weer met een voorstelling voor de allerkleinsten op pad te gaan.

In 2020 speelde ZieZus Nationale tijdens de Nationale Voorleesdagen de interactieve kindervoorstelling MOPPERDEMOPPERDEMOPPER. Vanwege het succes hiervan is deze nog steeds te boeken.

MOPPERDEMOPPERDEMOPPER, de leukste en mopperigste voorstelling voor peuters en kleuters
ZieZus, eigenZinnig theater speelt tijdens de nationale voorleesdagen 2020 de interactieve en muzikale voorstelling MOPPERDEMOPPERDEMOPPER (voor kinderen 2+).
MOPPERDEMOPPERDEMOPPER gaat over een mopperende eend die denkt dat niemand meer met haar wil spelen. Maar heeft eend gelijk? Wij denken stiekem van niet.
In de voorstelling wordt gezongen, gemopperd, meegespeeld, muziek gemaakt en veel gelachen.
Kom kijken, luisteren en meedoen, vooral als je in een mopperig humeur bent. Want van zo’n vrolijke moppervoorstelling wordt iedereen blij.

Duur voorstelling: ongeveer 35 minuten
Doelgroep: kinderen 2-6 jaar peuters / kleuters
Aantal leerlingen per voorstelling: in overleg
Locatie: in overleg in een geschikter ruimte op school of in de bibliotheek of theater
Spel/Tekst: Hannah Borst en Irene van der Aart
Muziek: Irene van der Aart

De kindervoorstelling MOPPERDEMOPPERDEMOPPER heeft als inspiratiebron het prentenboek MOPPEREEND, geschreven door Joyce Dunbar, geïllustreerd door Petr Horáček, vertaald door Jesse Goossens en uitgegeven door Lemniscaat.

Reacties op ZieZus voorstellingen voor de Nationale Voorleesdagen.

Beste Hannah en Irene,
Jullie waren fantastisch!!! Erg genoten van jullie optreden en ook enkel positieve reacties ontvangen.
Hartelijke groet,
Denise
Bibliotheek Utrecht

Beste Hannah en Irene,
De kleuters en juffen van de Ireneschool in Krimpen aan de Lek hebben genoten van jullie voorstelling “Een huis voor Harry”. Bij binnenkomst van de kinderen in de zaal werd er gelijk al sfeer gecreeerd met prachtige door jullie zelf gespeelde muziek. De makkelijk mee te zingen melodieën maakten dat de kinderen al snel mee konden zingen. Goed doordachte interacties met het publiek waardoor de aandacht vastgehouden werd. Aanstekelijk spel met eenvoudige attributen die de fantasie stimuleren. Kortom een top voorstelling. Bedankt!
Marjolein
Prinses Ireneschool Krimpen aan de Lek

Hallo Hannah,
Ik heb inmiddels ook de reactie namens de Boekenvrienden en ook zij hebben het vorige week als heel erg leuk ervaren. Een geslaagde middag met een grote opkomst! De interactieve voorstelling was een groot succes!
Goed weekend en hartelijke groet,
Irma
Bibliotheek Brummen | Voorst

Wat een cadeautje om vandaag met mijn zoons bij jullie voorstelling Moppereend te mogen zijn. Heerlijk gelachen met de kinderen om een geweldig mopperende eend! De hele voorstelling was een feestje! De liedjes en boodschap voor eend zullen nog geregeld horen. Dank jullie wel. Fantastisch gedaan!
Carolien

Hallo Hannah,
Ik vond het een erg leuke voorstelling. Kinderen en ouders hebben genoten, naar mijn idee. Jullie gaan goed om met onverwachte dingen, zoals bijvoorbeeld die geitenmuts, die in de knoop zat. Kinderen laten meedoen is ook altijd top bij deze leeftijd.
Enige opmerking is dat ik vond dat wij als volwassenen wat lang moesten mopperdemopperen ( dat geluid op de achtergrond). Je merkt dat men daar op een gegeven moment klaar mee is. Verder top voorstelling en ik hoop in de toekomst nog een keer met jullie te werken.
Gabrielle
Bibliotheek Gelderland Zuid

Hoi Hannah,
Het was erg leuk gisteren van wat ik heb gehoord van mijn collega’s en de foto’s die ik heb gezien. Jullie zijn fantastisch!
Madalina
FlevoMeer Bibliotheek

Hoi Hannah,
Bedankt voor de leuke show gisteren.
Met vriendelijke groet,
Marije
KMN Kind & Co