Jaarlijks maakt ZieZus een theatrale bewerking van het Prentenboek van het Jaar. Een interactieve en muzikale voorstelling voor peuters en kleuters en hun ouders.
De kindervoorstelling wordt gespeeld tijdens de Nationale Voorleesdagen in de bibliotheek, op school of in het kinderdagverblijf (KDV) of op de crèche.
In 2019 speelde ZieZus EEH HUIS VAN HARRY (gepasseerd op het gelijknamige boek van Leo Timmers) door het hele land.
In 2020 staat het prentenboek MOPPEREEND centraal. MOPPEREEND is geschreven door Joyce Dunbar, geïllustreerd door Petr Horáček, vertaald door Jesse Goossens en uitgegeven door Lemniscaat. MOPPEREEND is door Nederlandsejeugdbibliothecarissen gekozen als het Prentenboek van het Jaar 2020, meldt de Stichting Collectieve Propaganda van het Nederlandse Boek (CPNB).

ZieZus maakt een bewerking op dit prentenboek van het jaar: MOPPERDEMOPPERDEMOPPER.

MOPPERDEMOPPERDEMOPPER, de leukste en mopperigste voorstelling voor peuters en kleuters
De vrolijke dames Irene van der Aart en Hannah Borst van ZieZus, eigenZinnig theater spelen tijdens de nationale voorleesdagen 2020 de interactieve en muzikale voorstelling MOPPEREEND (voor kinderen 2+).
MOPPEREEND gaat over een mopperende eend die denkt dat niemand meer met haar wil spelen. Maar heeft eend gelijk? Wij denken stiekem van niet.
In de voorstelling wordt gezongen, gemopperd, meegespeeld, muziek gemaakt en veel gelachen.
Kom kijken, luisteren en meedoen, vooral als je in een mopperig humeur bent. Want van zo’n vrolijke moppervoorstelling wordt iedereen blij.

Reactie op EEN HUIS VOOR HARRY, de voorstelling voor de Nationale Voorleesdagen 2019.
Beste Hannah en Irene,
De kleuters en juffen van de Ireneschool in Krimpen aan de Lek hebben genoten van jullie voorstelling “Een huis voor Harry”. Bij binnenkomst van de kinderen in de zaal werd er gelijk al sfeer gecreeerd met prachtige door jullie zelf gespeelde muziek. De makkelijk mee te zingen melodieën maakten dat de kinderen al snel mee konden zingen. Goed doordachte interacties met het publiek waardoor de aandacht vastgehouden werd. Aanstekelijk spel met eenvoudige attributen die de fantasie stimuleren. Kortom een top voorstelling. Bedankt!
Prinses Ireneschool Krimpen aan de Lek