Voor jongeren 12-18 is improvisatietheater een zeer geschikte theatervorm. Om te doen én om naar te kijken. Jongeren zijn bekend met tv programma’s zoals De Lama’s, De Vloer Op en De Grote Improvisatieshow. Ze vinden het leuk en uitdagend om invloed op de voorstelling te hebben en sommigen spelen graag mee.

Uitgebreide achtergronden over improvisatietheater en de verschillende vormen lees je op de pagina: improvisatietheater achtergrondinformatie.

ZieZus biedt de volgende drie vormen van improvisatietheater aan:

1) De improMusical
De improMusical van ZieZus is een musical op maat gespeeld door 2 spelers en een pianist. Een musical van tussen de 20 en 60 minuten die per opdracht geheel op maat gesneden wordt. Het grootste deel wordt ter plekke, samen met het publiek verzonnen. Een klein deel van de musical wordt van te voren goed voorbereid: wat is het thema van de opdrachtgever? Welke vragen stellen we aan het publiek zodat we de juiste ingrediënten hebben voor onze musical? Een unieke musical die geheel past bij de beleefwereld van de jongeren. Ze denken en spelen mee. Vol muziek en humor.
Thema’s die we zijn tegen gekomen in het verleden: groepsdruk; drank&drugs gebruik; dingen doen die niet mogen (en wat doe JIJ?).

2) Impro comedy (korte vorm improvisatietheater)
ZieZus speelt ook voorstellingen die bestaan uit een aantal korte theatrale scenes, afkomstig uit de theatersport. Scenes duren zo tussen de 5 en 10 minuten en iedere scene heeft zijn eigen ‘spelvorm’. In de ene scene doen jongeren mee, in de andere niet en weer een andere bestaan uit een geïmproviseerd lied. De scenes kunnen allemaal rond 1 thema spelen, maar kunnen ook meerdere thema’s aanstippen. Korte vormen zijn vaak humoristisch, maf en grappig. Maar er kan zeker ook een serieuze scene of een mooi lied worden gezongen. Humor, snelheid en gekke twists horen er altijd bij.

3) Maranza (meer op de pagina Maranza)
Maranza is een unieke lange vorm improvisatietheater voorstelling, waarbij gebruik wordt gemaakt van 9 archetypische personages met prachtige bijbehorende kostuums. Maranza is uitermate geschikt voor thema’s zoals: vriendschap, pesten, dingen doen die niet mogen, eenzaamheid en andere ‘serieuze’ thema’s die spelen in het leven van jongeren. Let op: ook in deze voorstelling zit genoeg lucht en lichtheid, muziek, humor en zang.

Neem vrijblijvend contact met ons op om te bespreken welke vorm improvisatietheater het beste past bij uw thema of uw groep jongeren.